Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσους ίππους αποδίδει το Ford Bronco της Hennessey;

Ελλάδα 19:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσους ίππους αποδίδει το Ford Bronco της Hennessey;

ΝΕΑ

Πόσους ίππους αποδίδει το Ford Bronco της Hennessey;

ΝΕΑ

Η παρουσίαση του Ford Bronco προκάλεσε αίσθηση στον παγκόσμιο αυτοκινητικό Τύπο και ιδίως στους Αμερικανούς. Η ενασχόληση των ανθρώπων της Hennessey Performance Engineering με αυτό δημιούργησε μία πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Και το όνομα αυτού: VelociRaptor. Μια σύνθετη λέξη από αυτές της ταχύτητας (velocity) και της ονομασίας της αντίστοιχης έκδοσης του Ford Bronco (Raptor). Κανένας συσχετισμός με τον ονομαζόμενο Βελοσιράπτορα, το είδος δεινόσαυρου.

O… «νονός» δεν είναι άλλος από τη Hennessey Performance Engineering η οποία ασχολήθηκε με τη βελτίωση του μοντέλου της Ford, εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία της και κάνοντάς το να έχει ιπποδύναμη που αρμόζει περισσότερο σε ένα supercar παρά σε ένα εκτός δρόμου όχημα.

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, ο τρίλιτρος, V6 EcoBoost κινητήρας τού Bronco Raptor αποδίδει 424 ίππους και η ροπή του φτάνει τα 596 Nm, οπότε υπάρχει μια πολύ καλή βάση. Η Hennessey τοποθέτησε νέα εισαγωγή αέρα, μεγαλύτερο εναλλάκτη θερμότητας, αναβάθμισε το λογισμικό τής κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας του οχήματος και τοποθέτησε νέα εξάτμιση (από ανοξείδωτο χάλυβα).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι βελτιώσεις αύξησαν τη μέγιστη ισχύ του στους 507 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 746 Nm. Όπως έγινε γνωστό, δεν άλλαξαν κάτι στην ανάρτηση την οποία διαθέτει το Bronco Raptor και την οποία έχει δημιουργήσει η Ford Performance. Αυτή αποτελείται από πιο ανθεκτικά ψαλίδια, ενώ έχουν τοποθετηθεί ενισχυμένοι άξονες μετάδοσης και προστατευτικές ποδιές κάτω από το αμάξωμα.

Advertisement

Το Bronco VelociRaptor διαθέτει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, με τον εμπρός να έχει ενσωματωμένους προβολείς LED. Επίσης, η εταιρεία τοποθετεί στα μαρσπιέ ηλεκτρικά αναδιπλούμενα σκαλοπάτια.

Ο κ. John Hennessey, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, δήλωσε σχετικά: «Οι πελάτες μας είναι μεγάλοι θαυμαστές του καινούργιου Bronco. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή (που παρουσιάστηκε) μάς ζητούσαν μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερες επιδόσεις

Advertisement

»Η έκδοση Raptor είναι μια πολύ μεγάλη εξέλιξη, εντούτοις ο κινητήρας του έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες βελτίωσης. Έτσι, η ομάδα των μηχανικών μας έδειξε τις ικανότητες της να δημιουργήσει το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια απροσεξία έκανε το Bronco υποβρύχιο (+video)
Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Ford F-150
Hennessey VelociRaptor 6×6: Τριαξονικό… αγροτικό

 

Advertisement