Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Ford F-150

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Ford F-150

ΝΕΑ

Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Ford F-150

ΝΕΑ

Η Ford, έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να εισάγει η ίδια το καινούργιο F-150 στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, αυτό δεν απαγορεύει κάποιον άλλον να το πράξει.

Advertisement
Advertisement

Το νέο F-150 παρουσιάστηκε πέρυσι από τη Ford και αποτέλεσε μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες στην αγορά των ΗΠΑ. Εκεί, το συγκεκριμένο pickup μοντέλο είναι ένα από τα εμβληματικά και ιστορικότερα οχήματα της κατηγορίας, καθώς η πρώτη γενιά του παρουσιάστηκε το 1948, δηλαδή λίγα χρόνια μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην Ευρώπη δεν είναι γνωστό, καθώς τα δεδομένα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ήταν υπέρ το δέον για την κουλτούρα και τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών οχημάτων αυτής της κατηγορίας. Ωστόσο, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τα μεγάλων διαστάσεων και χωρητικότητας κινητήρα pickup οχήματα έγιναν της μόδας και σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της Ford έχουν δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να διαθέσουν το καινούργιο F-150 στη Γηραιά Ήπειρο. Εντούτοις, όπως έγινε γνωστό, αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω της εταιρείας Hedin US Motor AB, θυγατρικής του σουηδικού Ομίλου Hedin Mobility. Μάλιστα, αυτό θα γίνει «με τις ευλογίες» της Ford.

Αρχικά, το νέο F-150 θα διατίθεται στη Σουηδία και τη Γερμανία και οι πωλήσεις του σε αυτές τις δύο χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του προσεχούς Νοεμβρίου, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει. Αρχικά, το νέο F-150 Pickup θα είναι διαθέσιμο στην εξοπλιστική έκδοση «Lariat», με τον διάταξης V8 Ti-VCT κινητήρα χωρητικότητα πέντε λίτρων ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 406 ίππους και 556 Nm ροπής.

Advertisement

Στη συνέχεια, θα είναι διαθέσιμες τόσο η «Limited» με τον υβριδικής διάταξης «PowerBoost» όσο και η «Raptor» με τον «EcoBoost». Ο κ. Anderz Larqvist, Διευθύνων Σύμβουλος της Hedin US Motor AB, δήλωσε σχετικά: «Δεν είναι τυχαίο ότι το Ford F-150 είναι το πιο καλοπουλημένο pickup όχημα και είμαστε πολύ ευτυχείς που θα επεκτείνουμε την επαγγελματική δραστηριότητά μας φέρνοντας αυτό το εμβληματικό μοντέλο στην Ευρώπη».

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές πώλησης του Ford F-150 σε αυτές τις δύο ευρωπαϊκές χώρες. Η έναρξη των πωλήσεών του εκεί πιθανότατα θα γίνει αιτία να επεκταθούν και σε άλλες, μεταξύ των οποίων ενδεχομένως και η Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Puma: Μην ψάχνεις αλλού, εδώ είναι το ταξίδι! (+video)
Ford: Αναβάθμιση για την Mustang Mach-E
Που ξεχωρίζει η νέα Ford Mustang; (video)

 

 

Advertisement