Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW X5;

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW X5;

ΝΕΑ

Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW X5;

ΝΕΑ

Η BMW, ανακοίνωσε ότι -μεταξύ άλλων- θα παρουσιάσει στο Μόναχο και την θωρακισμένη εκδοχή της ανανεωμένης X5.

Advertisement
Advertisement

Είτε ως κύριο μέσο μεταφοράς ενός σημαντικού προσώπου είτε ως αυτοκίνητο συνοδείας, η BMW X5 είναι το πολυτελές SUV μοντέλο το οποίο πολλοί προτιμούν για να μετακινούνται με ασφάλεια και προστασία από επίθεση κατά της ζωής τους.

Η BMW επανασχεδίασε την τέταρτη γενιά της X5 και οι άνθρωποί της στο αντίστοιχο τμήμα του εργοστασίου της στο Spartanburg (Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ) έπιασαν δουλειά. Συγκεκριμένα, ανέλαβαν να εξελίξουν και να κατασκευάσουν την θωρακισμένη έκδοση του μοντέλου.

Η X5 Protection VR6, όπως ονομάζεται, θα παρουσιαστεί επίσημα από τη BMW στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-10 Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Το σήμα M εμπρός και πίσω δεν αφήνει καμία αμφιβολία αναφορικά με την έκδοση του μοντέλου. Πρόκειται για την M60i xDrive, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4,4 λίτρων με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt ο οποίος αποδίδει 530 ίππους/5.500-6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 750 Nm.

Σύμφωνα με την BMW, η X5 Protection VR6 έχει θωράκιση από χάλυβα υψηλής αντοχής στο πλαίσιο, στις πόρτες, στην οροφή όπως και στον χώρο του κινητήρα. Επίσης, το ντεπόζιτο βενζίνης διαθέτει χαλύβδινο περίβλημα και επιπλέον αλουμινένια προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος του.

Advertisement

Οι ενισχύσεις που κάνουν οι άνθρωποι της BMW στην επανασχεδιασμένη  X5 πληρούν τις παραμέτρους προστασίας του Πρωτοκόλλου «VPAM» της βαλλιστικής. Ωστόσο, μπορούν να προσθέσουν ακόμα πιο βαριά θωράκιση στο κάτω μέρος και στην οροφή του οχήματος, εφόσον το ζητήσει ο πελάτης.

Στο εσωτερικό, η διαμόρφωση είναι αποκλειστικά τετραθέσια για να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για τους πίσω επιβάτες, όπως ανακοινώνει η BMW. Η δερμάτινη επένδυση είναι πολύ υψηλής ποιότητας, όπως και το επίπεδο εξοπλισμού.

Advertisement

Όπως είναι αναμενόμενο η προσθήκη θωράκισης έχει αυξήσει το βάρος του αυτοκινήτουλ, που ξεπερνά τους 3,5 τόνους, για την ακρίβει ζυγίζει 3.600 κιλά, κάτι που έχει επηρεάσει τις επιδόσεις σε σχέση με την κανονική X5 M60i xDrive.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η X5 Protection VR6 επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα (έναντι 4,3 δευτερολέπτων, αντίστοιχα) και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 210 χλμ./ώρα (έναντι 250 χλμ./ώρα, αντίστοιχα).

Φυσικά, για να ανταπεξέρχεται το αυτοκίνητο στο αυξημένο βάρος έχουν ενισχυθεί τόσο η ανάρτηση όσο και το σύστημα πέδησης το οποίο έχει γίνει ακόμα πιο αποδοτικό, Τέλος, η επανασχεδιασμένη X5 Protection VR6 εφοδιάζεται και με τα απαραίτητα για την περίσταση συστήματα φάρου και σειρήνας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σφαίρες, drones, χειροβομβίδες: Τίποτα δεν σταματά τις θωρακισμένες BMW
Συγκριτική δοκιμή: BMW iX1 xDrive30 vs Ford Mustang Mach-E AWD ER
Πόσο γρήγορη είναι η νέα BMW M2; (+ Video)