Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σφαίρες, drones, χειροβομβίδες: Τίποτα δεν σταματά τις θωρακισμένες BMW

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σφαίρες, drones, χειροβομβίδες: Τίποτα δεν σταματά τις θωρακισμένες BMW

ΝΕΑ

Σφαίρες, drones, χειροβομβίδες: Τίποτα δεν σταματά τις θωρακισμένες BMW

ΝΕΑ

Όσοι χρειάζονται την υψηλή προστασία αλλά και την πολυτέλεια μιας θωρακισμένης λιμουζίνας η BMW τους δίνει όχι μία αλλά δύο επιλογές.

Advertisement
Advertisement

Η BMW παρουσίασε θωρακισμένες εκδόσεις των κορυφαίων μοντέλων της, της Σειράς 7 και του ηλεκτρικού i7.

Αυτές οι θωρακισμένες εκδόσεις προσφέρουν ενισχυμένη προστασία μέσω χαρακτηριστικών όπως προστατευτικό γυαλί, ενισχυμένο πλαίσιο και αμάξωμα σχεδιασμένο να αντέχει σε εκρηκτικά και βαλλιστικές επιθέσεις.

Η νέα BMW Σειρά 7 Protection σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η τρέχουσα γενιά της Σειράς 7 θα έχει μια θωρακισμένη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Ομοίως, το ηλεκτρικό BMW i7 διαθέτει τώρα και ένα μοντέλο Protection. Αυτά τα οχήματα ενσωματώνουν ένα θωρακισμένο ατσάλινο αμάξωμα, γνωστό ως BMW Protection Core, το οποίο ενισχύει τις πόρτες, το κάτω μέρος του αμαξώματος και την οροφή.

Αυτός ο πυρήνας προσφέρει μέγιστη προστασία από απειλές όπως εκρηκτικά, σφαίρες, επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χειροβομβίδες.

Advertisement

Οι θωρακισμένες εκδόσεις διαθέτουν επίσης προηγμένα προστατευτικά τζάμια με βαθμολογία VPAM 10, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο προστασίας για τα οχήματα.

Η σειρά 7 Protection έχει βαθμολογία VR9, ικανή να αντέχει σε βαλλιστικές επιθέσεις από βλήματα που κινούνται με ταχύτητες έως και 820 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτει επίσης αντοχή σε εκρήξεις PAS 300 και αυτοσφραγιζόμενη δεξαμενή καυσίμου για την αποφυγή απώλειας καυσίμου.

Advertisement

Ο πρόσθετος εξοπλισμός περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες ζάντες ελαφρού κράματος PAX 20 ιντσών, εξοπλισμένες με δακτυλίους run-flat, που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται με ταχύτητες έως και 80 χλμ/ώρα ακόμη και με ξεφουσκωμένα ελαστικά.

Ωστόσο, λόγω των πρόσθετων προστατευτικών χαρακτηριστικών, οι επιδόσεις και των δύο οχημάτων είναι μειωμένες. Το i7 Protection, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 544 ίππων, κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα έναντι 4,7 δευτερολέπτων της κανονικής έκδοσης. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η σειρά 7 Protection εξοπλίζεται με έναν ήπιο υβριδικό βενζινοκινητήρα V8 4,4 λίτρων με το 0-100 χλμ/ώρα να μειώνεται από 6,6 δευτερόλεπτα σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 220 χλμ/ώρα.

Εξωτερικά, και τα δύο μοντέλα διατηρούν μια διακριτική εμφάνιση, που θυμίζει τις εκδόσεις M Sport, με ένα συμπαγές μαύρο εξωτερικό χρώμα. Τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με μπλε αστυνομικά φώτα στην οροφή και στο πίσω παρμπρίζ.

Η BMW έχει μια ιστορία παραγωγής θωρακισμένων οχημάτων που χρονολογείται πάνω από 40 χρόνια, και αυτά τα νέα μοντέλα Protection.

Τα μοντέλα 7 Series Protection και i7 Protection θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Γερμανίας, ενώ οι δημόσιες επιδείξεις έχουν προγραμματιστεί για την έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου τον επόμενο μήνα, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW ακολουθεί τη λογική της Maybach
Η ΒΜW εξελίσσει τη νέα X8
Δοκιμή: BMW i7 xDrive60