Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Toyota Aygo X;

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Toyota Aygo X;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Toyota Aygo X;

ΝΕΑ

Το ολοκαίνουριο Toyota Aygo X έφτασε στη Γερμανία, με την τιμή του να αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στα μέρη μας.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν αγνώριστο είναι το νέο Toyota Aygo, το οποίο προσθέτει στην ονομασία του το διακριτικό “X” ως μια ένδειξη ότι πλέον έχει μεγαλώσει. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα crossover πόλης με μυώδη εμφάνιση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ενισχυμένη ευρυχωρία.

Κάτω από το καπό του Aygo X υπάρχει ο γνωστός 1.000αρης 3κύλινδρος των 72 PS/ 93 Nm που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, είτε με αυτόματο τύπου CVT. Στην πρώτη περίπτωση η τελική ταχύτητα αγγίζει τα  158 χλμ./ώρα, όταν στην αυτόματη έκδοση περιορίζεται στα 151 χλμ./ώρα.

Οι επιδόσεις δεν τρομάζουν, αλλά η μεικτή κατανάλωση καυσίμου (4,7 λτ./100 χλμ.) που δίνει η εταιρεία υπόσχεται αραιές επισκέψεις στα πρατήρια ανεφοδιασμού, την ίδια ώρα που οι εκπομπές CO2 (107 γρμ./χλμ.) απαλλάσσουν τον ιδιοκτήτη από την καταβολή τελών.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη αφής 9,0” για το σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect, με ενσωματωμένο Android Auto και Apple Car Play και δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων. Παράλληλα, προσφέρεται ηχοσύστημα JBL ισχύος 300watt με 4 ηχεία, υφασμάτινη οροφή, ατμοσφαιρικός φωτισμός και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλωφώνου.

Τα συστήματα ασφαλείας είναι κορυφαία για τα δεδομένα του segment και μεταξύ άλλων συναντάμε: Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης (Pre-Collision System) με εντοπισμό οχημάτων ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες, σύστημα ανίχνευσης πεζών τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα, σύστημα ανίχνευσης ποδηλατών (μέρα), Adaptive Cruise Control και σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Advertisement

Το Toyota Aygo X είναι διαθέσιμο στη γερμανική αγορά, με την τιμή του να ξεκινά από τα 15.390 ευρώ, δηλαδή 2.090 ευρώ περισσότερα από το φθηνότερο Aygo.

Στη χώρα μας αναμένεται την προσεχή άνοιξη, με την τιμή του στη Γερμανία να είναι ένδειξη πως με τις αυξήσεις, στην Ελλάδα θα ξεκινά κοντά στα 14.000 ευρώ, όσα δηλαδή το Yaris.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Mirai: Ρεκόρ αυτονομίας με κυψέλες καυσίμου
Μουσείο της Toyota με έκθεμα μοντέλο της Honda
Πώς αποφάσισε η Toyota να κατασκευάσει το GR Yaris;