Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το μικρό, ηλεκτρικό Hyundai Casper;

Ελλάδα 8:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το μικρό, ηλεκτρικό Hyundai Casper;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το μικρό, ηλεκτρικό Hyundai Casper;

ΝΕΑ

Το Casper, είναι ένα άγνωστο μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη. Όμως, ίσως γίνει δημοφιλές όταν θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της Hyundai αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο το οποίο να διατίθεται κυρίως στην αγορά της Νότιας Κορέας. Το ονόμασαν Casper (φωτογραφίες) και μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για την crossover εκδοχή του i10. Μόνο που είναι μικρότερο σε μήκος από το mini μοντέλο της.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία αρχίσει τις δοκιμές εξέλιξης της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Casper στη Γηραιά Ήπειρο και μάλιστα στον Αρκτικό Κύκλο.

Σκοπός των στελεχών της είναι να παρουσιάσουν το νέο μοντέλο με τον τρόπο που πρέπει, δηλαδή να είναι ελκυστικό για τους υποψήφιους πελάτες ώστε να είναι επιτυχημένο εμπορικά.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση είναι ο ένας παράγοντας για να συμβεί αυτό. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την τιμή πώλησής του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Automotive News Europe, σκοπός των ανθρώπων της Hyundai είναι να είναι αυτή μικρότερη από 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε άνθρωπος της νοτιοκορεατικής εταιρείας ο οποίος μετέχει στην εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Casper, το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το προσεχές φθινόπωρο.

Advertisement

Το Casper που θα προορίζεται για τη Ευρώπη θα είναι μεγαλύτερο σε μήκος από την έκδοσή του που πωλείται στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι κατά 20-25 εκατοστά πιο μακρύ, συγκριτικά.

Advertisement

Το μοντέλο που διατίθεται εκεί έχει μήκος 3.595 mm λόγω ενός νόμου που απαγορεύει στα οχήματα αυτής της κατηγορίας να ξεπερνούν τα 3,6 μέτρα.

Κατά συνέπεια, το ευρωπαϊκό μοντέλο θα είναι πιο ευρύχωρο και θα έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών της Γηραιάς Ηπείρου.

Advertisement

Τέλος, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Casper θα έχει να ανταγωνιστεί τόσο τα μικρά αντίστοιχα μοντέλα των Ευρωπαίων κατασκευαστών που πρόκειται να παρουσιαστούν εφέτος ή εντός των επόμενων δύο ετών, όσο και τα κινεζικά τα οποία αναμένονται να εισαχθούν.

Φυσικά, όλοι θα προσπαθήσουν να τα διαθέτουν σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή. Πάντως, το Dacia Spring Electric και το νέο Citroen e-C3 έχουν δείξει την τάση για πιο οικονομικά στην απόκτησή τους ηλεκτρικά μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai ετοιμάζει το ηλεκτρικό Casper για την Ευρώπη
Το νέο Hyundai Ioniq 7 είναι σχεδόν έτοιμο
Ξεκινά η κατασκευή του νέου Ερευνητικού Κέντρου της Hyundai Ευρώπης