Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουτουριστικό και ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Juke

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουτουριστικό και ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Juke

ΝΕΑ

Φουτουριστικό και ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Juke

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του Nissan Juke προβλέπεται να είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που γνωρίζουμε.

Advertisement
Advertisement

Το κόνσεπτ Hyper Punk που παρουσίασε πρόσφατα η Nissan στο Japan Mobility Show ίσως επηρεάσει τα μοντέλα της περισσότερο από όσο νομίζουμε.

Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται ότι η επόμενη ανανέωση του Juke θα αποτελεί ένα «πάντρεμα» ανάμεσα στο Leaf και στο Ariya.

Όσον αφορά το ντιζάιν Hyper Punk, αναμένεται να είναι η κύρια επιρροή στη σχεδίαση της επόμενης γενιάς του Nissan Juke, με το B-SUV να μπαίνει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει βάλει στόχο να διαθέτει 19 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της μέχρι το 2030. Το Juke δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό το πρότζεκτ και μάλλον θα αποτελέσει το μικρότερο της οικογένειας.

Η Nissan δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα φωτογραφίες του αυτοκινήτου, οπότε η λεπτομερής σχεδίασή του παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Advertisement

Ωστόσο, υπολογίζεται ότι οι προβολείς LED και η συνολική σχεδίαση θα παρθούν από το κόνσεπτ Hyper Punk και θα τοποθετήσουν στο Juke. Παρόμοια, οι κοφτερές και αιχμηρές γωνίες που φαίνονται στις εικόνες ίσως αποτελέσουν και αυτές μέρος του νέου ντιζάιν.

Advertisement

Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αμάξωμα  του επόμενου Juke, πιθανότατα να επιτρέψει στη Nissan να αυξήσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας, ώστε να μπορέσει να «δει στα μάτια» τον ανταγωνιστή του, το Kia EV3.

Το EV3 λέγεται πως θα διαθέτει μπαταρίες στις 58 kWh και 77,4 kWh, οπότε οι Ιάπωνες πρέπει να διαθέτουν ανταγωνιστικό πακέτο στον ηλεκτροκινητήρα τους.

Οι λεπτομέρειες ως προς αυτό το κομμάτι του Juke δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πιθανολογείται πάντως ότι θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, αλλά δεν αποκλείεται να διατεθεί και ως τετρακίνητο με δύο μοτέρ, όπως είναι το Nissan Ariya.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Nissan Juke Hybrid
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Juke Hybrid vs Renault Captur E-Tech
Οριστική συμφωνία μεταξύ Renault και Nissan