Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το Fiat Topolino;

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το Fiat Topolino;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει το Fiat Topolino;

ΝΕΑ

Η παρουσίαση του νέου Topolino από τη Fiat σημαίνει την επαναφορά ενός ιστορικού ονόματος με εντελώς διαφορετική κατασκευαστική φύση και στυλ.

Advertisement
Advertisement

To πρώτο Topolino εμφανίστηκε από τη Fiat στον Μεσοπόλεμο, το 1936, ως ένα φτηνό όχημα για τους Ιταλούς. Στις ημέρες μας, ο θεωρούμενος σαν αντικαταστάτης του είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητος και έχει ήδη δύο «μεγαλύτερα αδερφάκια».

Κι αυτό επειδή το νέo Topolino έχει την ίδια βάση με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα Citroën Ami και Opel Rockse. Το καινούργιο μοντέλο της Fiat, η οποία ανήκει στον Όμιλο Stellantis, χαρακτηρίζεται «τετράκυκλο» παρά αυτοκίνητο, όπως άλλωστε και τα άλλα δύο.

Η λιτή κατασκευή του, η μικρή τελική ταχύτητά του (σημ.: 45 χλμ./ώρα) και η μικρή αυτονομία του το κάνουν ένα πραγματικό όχημα πόλης το οποίο μπορεί να το οδηγήσει και κάποιος έφηβος ηλικίας από 14 ετών ή από 16 ετών και άνω, αναλόγως της νομοθεσίας που ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat ανακοίνωσε την τιμή πώλησής του στην Ιταλία και στη Γαλλία. Αυτή ξεκινά από τα 9.890 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης, τόσο για τo Topolino όσο και το Topolino Dolcevita, δηλαδή την ανοιχτή εκδοχή του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος της εταιρείας.

Η γενικότερη πρακτική η οποία έχει δημιουργηθεί εντός του Ομίλου Stellantis είναι ότι το νέο μοντέλο της Fiat θα είναι πιο ακριβό σε σχέση με το Ami.

Advertisement

Για παράδειγμα, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η βασική τιμή του αμιγώς ηλεκτρικού Citroën στην Ελλάδα ξεκινά από τα 7.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης (που φτάνει τα 3.000 ευρώ, εν προκειμένω).

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis το οποίο βρίσκεται στην πόλη Κενίτρα, στα βορειοδυτικά του Μαρόκου.

Advertisement

Το καινούργιο Topolino διατηρεί τη βασική μορφή του αμαξώματος που υπάρχει στα αντίστοιχα μοντέλα της Citroën και της Opel, όμως η σχεδίαση του στις λεπτομέρειες ακολουθεί το ιταλικό στυλ.

Το αυτοκίνητο έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 5,4 kWh οι οποίες επιτρέπουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 75 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 8,5 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το νέο Fiat Topolino
Πρώτη επαφή με το νέο Fiat 600e
H Fiat γιορτάζει τα 40 χρόνια του Panda 4×4 με συλλεκτική έκδοση

Advertisement