Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Fiat γιορτάζει τα 40 χρόνια του Panda 4×4 με συλλεκτική έκδοση

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Fiat γιορτάζει τα 40 χρόνια του Panda 4×4 με συλλεκτική έκδοση

ΝΕΑ

H Fiat γιορτάζει τα 40 χρόνια του Panda 4×4 με συλλεκτική έκδοση

ΝΕΑ

Το εμβληματικό Pnada 4×4… σβήνει 40 κεράκια στην τούρτα και -λίγο πριν την οριστική αλλαγή σελίδας- η Fiat του ετοίμασε το ανάλογο πάρτι, με συλλεκτική-επετειακή έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Το δημοφιλές ιταλικό μικρό, απέκτησε άλλη μια ειδική έκδοση, 40ά γενέθλια της τετρακίνητης έκδοσής του.

Τιμώντας το έτος πρεμιέρας του πρωτότυπου, η Fiat θα κατασκευάσει μόνο 1.983 μονάδες του νοσταλγικού Panda 4×40° που θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Το Fiat Panda 4×40° βασίζεται στην έκδοση 4×4 του μοντέλου τρίτης γενιάς, η οποία είναι σχεδόν αμετάβλητη από το 2011. Η ειδική έκδοση διαθέτει το αμάξωμα Panda Cross βαμμένο σε συμπαγή απόχρωση Ivory, Το μοντέλο συνοδεύεται από ένα νέο σετ αλουμινένιων ζαντών 15 ιντσών, που προέρχονται από την Stellantis. Διαθέτει επίσης κόκκινους γάντζους ρυμούλκησης, μαύρες ράγες οροφής και γυαλί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το θέμα Ivory συνεχίζεται στην ταπετσαρία των καθισμάτων, με ανακυκλωμένο ύφασμα, διπλές ραφές και κόκκινες πινελιές. Εκτός από τα εμβλήματα 4×40°, βρίσκουμε τις σιλουέτες του Panda πρώτης γενιάς 4×4 και του Panda τρίτης γενιάς σε καθένα από τα μπροστινά καθίσματα, μαζί με τα γράμματα 1983 και 2023.ώ διαθέτει μια σειρά από μοναδικά πινελιές.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το infotainment 7 ιντσών, το τιμόνι και το λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων με δερμάτινο κάλυμμα, τον αυτόματο κλιματισμό, τους ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες, τα αυτόματα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες, το ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος κάθισμα οδηγού και τους πίσω αισθητήρες στάθμευσης. από ένα Panda στις μέρες μας.

Δεν γίνεται αναφορά στις τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα. Το Panda 4×4 είχε βγει εκτός παραγωγής, οπότε δεν γνωρίζουμε αν ο υπερτροφοδοτούμενος δικύλινδρος βενζίνης Twin Air των 0,9 λίτρων του απερχόμενου μοντέλου θα επιστρέψει. Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, με τη συνδρομή του συστήματος 4WD.

Advertisement

Η Fiat δεν ανακοίνωσε την τιμολόγηση του Panda 4×40° που περιγράφεται ως «συλλεκτική έκδοση». Το μοντέλο φέρεται να εμφανιστεί στην επερχόμενη εκδήλωση «Panda a Pandino 2023» που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Παρά την ηλικία της, η τρέχουσα γενιά του Fiat Panda θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι το 2026, αν και ο πλήρως ηλεκτροκίνητος διάδοχός του αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Fiat 600e (+video)
Δείτε τον Τομ Κρούζ να ντριφτάρει ένα αυθεντικό Fiat 500 (+video)
Αυτό είναι το νέο Fiat Topolino!