Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παλιά μου τέχνη: Οι απεργίες κλείνουν εργοστάσια της Fiat

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παλιά μου τέχνη: Οι απεργίες κλείνουν εργοστάσια της Fiat

ΝΕΑ

Παλιά μου τέχνη: Οι απεργίες κλείνουν εργοστάσια της Fiat

ΝΕΑ

Οι παλιές καλές συνήθειες των Ιταλών να κλείνουν τα εργοστάσια της Fiat και της Alfa Romeo στο Νότο επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πληγές και αυτή που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι μεγάλες απεργίες στα εργοστάσια της Fiat σε παλαιότερες εποχές φαίνεται ότι δεν αποτελούν παρελθόν, και επανέρχονται και στις μέρες μας. Και μάλιστα χωρίς κάποια σημαντική αφορμή.

Οι εργαζόμενοι του γκρουπ Stellantis στη Νότια Ιταλία, διαμαρτύρονται για ανθυγιεινές τουαλέτες, την έλλειψη εξοπλισμού εργασίας και την ανεπαρκή θέρμανση.

Advertisement
Advertisement

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, κάτι που επιβράδυνε την παραγωγή της Alfa Romeo Tonale και του Fiat Panda.

Ορισμένοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Pomigliano κοντά στη Νάπολη σταμάτησαν να εργάζονται για δύο ώρες την Παρασκευή, τρίτη ημέρα διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον Simone Marinelli, επικεφαλής του κλάδου αυτοκινήτων του συνδικάτου Fiom.

Ο Marinelli δήλωσε ότι το εργοστάσιο και οι τουαλέτες είναι βρώμικες, ότι δεν υπάρχουν φόρμες εργασίας και ότι κάποιοι εργαζόμενοι χρειάζεται να περιμένουν μήνες για να αντικατασταθούν οι παλιές τους φόρμες.

Advertisement

Από την πλευρά της η εταιρία απέρριψε της κατηγορίες των εργαζομένων, και υποστηρίζει ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των συμβάσεων εργασίας και με σεβασμό προς τους υπαλλήλους της.

Πάντως δεν είναι μόνο το εργοστάσιο στο Pomigliano που υπάρχουν διαμαρτυρίες, καθώς πολλά ακούγονται και σε άλλα εργοστάσια, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και την Γαλλία.

Advertisement

Εκεί, η επικεφαλής των εργαζομένων υποστηρίζει ότι οι τουαλέτες είναι βουλωμένες, λείπει το σαπούνι και το γρασίδι δεν κόβεται. Όπως μάλλον δεν κόβονται και οι κακές συνήθειες που ακολουθούν ως “παράδοση πλέον την Fiat ακόμα υπό την εποπτεία των Γάλλων. Παλιά μου τέχνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται η μικρή και φθηνή Alfa Romeo;
Επίσημο: Σε νέα εταιρεία Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Jeep στην Ελλάδα
Καινούργιο αυτοκίνητο; Ιδού τα πιο φθηνά στην Ελλάδα

 

Advertisement