Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Fiat των 15.000 ευρώ ετοιμάζεται

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Fiat των 15.000 ευρώ ετοιμάζεται

ΝΕΑ

Το νέο Fiat των 15.000 ευρώ ετοιμάζεται

ΝΕΑ

Ήταν να μην πάρει φόρα. Μετά το νέο ηλεκτρικό 600e και το Topolino, η Fiat ετοιμάζει ένα ακόμα νέο μοντέλο με ιστορικό όνομα.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat βρίσκεται σε περίοδο έντονης δραστηριότητας και με βάση την ηλεκτροκίνηση θέλει να κάνει το δυναμικό comeback της στην ευρωπαϊκή -και όχι μόνο- αγορά.

Του χρόνου, και συγκεκριμένα στις 11 Ιουλίου του 2024, η ιστορική ιταλική μάρκα συμπληρώνει τα 125 χρόνια της. Και ήδη πληθαίνουν οι φήμες ότι θα το γιορτάσει με ένα ακόμα νέο μοντέλο.

Πρόκειται για τη νέα γενιά του δεύτερου πιο διάσημου αυτοκινήτου της, του Panda. Σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρίας Olivier Francoias, η Fiat θα έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο για την εορταστική αυτή περίσταση.

Advertisement
Advertisement

Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει αρκετός ακόμα χώρος για να φτιαχτεί ένα μικρό αυτοκίνητο στην κατηγορία Β, παράλληλα με το νέο Fiat 600e.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar, το νέο Panda θα παραμείνει πιστό στην φιλοσοφία του, και θα είναι ιδιαίτερα φθηνό, κάτω από τις 15.000 ευρώ.

Θα είναι ένα ιδιαίτερα νεανικό όχημα, με πολύ ενδιαφέρουσες γραμμές και στόχο θα έχει να αντιμετωπίσει την επιτυχία του Sandero στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement

Το μήκος του θα είναι κοντά στα 4 μέτρα και πιθανότατα θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα CMP με το Jeep Avenger και το Fiat 600.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αφορούν την εικόνα του μοντέλου, αν και θα έχει πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Fiat Centoventi. Στα σχέδια της εταιρίας είναι να επαναφέρει και μία τετρακίνητη έκδοση με πιο SUV χαρακτηριστικά.

Advertisement

Θα υπάρχει βέβαια και ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα δανείζεται το υπόβαθρο του 500e. Αυτό “δένει” με αναφορές που έχουν προηγηθεί που θέλουν την ιταλική μάρκα να παρουσιάζει δύο ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2023, ένα εκ των οποίων θα είναι μάλλον το νέο Panda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το νέο Fiat Topolino
Πρώτη επαφή με το νέο Fiat 600e
Πόσο κοστίζουν οι αναβαθμισμένες εκδόσεις του Fiat Panda;

 

Advertisement