Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε αυτή η Packard των 104 ετών;

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πουλήθηκε αυτή η Packard των 104 ετών;

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε αυτή η Packard των 104 ετών;

ΝΕΑ

Η αιωνόβια Packard με τον V12 βγήκε στο «σφυρί» και προσέλκυσε πολλούς μνηστήρες.

Advertisement
Advertisement

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει μπει η αμερικανική πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία Packard, η οποία ιδρύθηκε το 1899 και μεγαλούργησε μέχρι το 1958.

Ένα από τα μοντέλα της εταιρείας που συγκλόνισαν τον αυτοκινητικό κόσμο ήταν το Twin Six του 1916, το οποίο φορούσε έναν V12 κινητήρα των 7.0 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

O αρχιμηχανικός της Packard, Jesse Vincent, είχε αρχίσει να αναπτύσσει 12κύλινδρους κινητήρες “V” από το 1913, με τα μοτέρ να τοποθετούνται τόσο σε αυτοκίνητα όσο και σε πολεμικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναλυτικότερα, η πρεμιέρα του Twin Six το 1916 προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς φορούσε έναν V12 υπό γωνία 60 μοιρών και δύο μπλοκ από χυτοσίδηρο, ο οποίος παρήγαγε 88 ίππους στις 3.000 στροφές και επέτρεπε στο μοντέλο ν’ αναπτύξει ταχύτητα που άγγιζε τα 100 χλμ./ώρα. 

Advertisement

Μπορεί οι 88 ίπποι του κινητήρα να μην τρομάζουν, αλλά έδωσαν το έναυσμα στις ανταγωνιστικές εταιρείες ώστε να αναπτύξουν αντίστοιχες παραλλαγές του που χρησιμοποιήθηκαν σε αγωνιστικά και συμμετείχαν στον θρυλικό αγώνα ράλι Indianapolis 500.

Το μοτέρ συνδυαζόταν με ένα μηχανικό κιβώτιο τριών ταχυτήτων που έστελνε την κίνηση στους πίσω τροχούς, όπου υπήρχαν ταμπούρα, ενώ στο μπροστινό μέρος δέσποζε ένας άκαμπτος άξονας.

Advertisement

Το μοντέλο γνώρισε μεγάλη δημοφιλία στους οδηγούς αγώνων, οι οποίοι έστηναν ουρές προκειμένου να κάτσουν πίσω από το τιμόνι του. Ένα από τα Twin Six που έδωσαν το “παρών” στις πίστες ήταν και αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Το εν λόγω εξήχθη το 1917 στην Αργεντινή και μετατράπηκε σε αγωνιστικό. Ειδικότερα, τοποθετήθηκε ένα ειδικό ψυγείο κινητήρα, custom πολλαπλή εισαγωγής και ο λεβιές ταχυτήτων μετακινήθηκε στα δεξιά του οδηγού.

Αρκετά χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1964, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το Χιούστον. Έκτοτε συνεχίζει να βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους, ενώ το 2000 απέκτησε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποφάσισαν να το επισκευάσουν.

Advertisement

Αυτή η σπάνια Packard Twin Six με το V12 μοτέρ, η οποία είναι 104 ετών, βγήκε στο “σφυρί” από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s, με την τελική τιμή της να φτάνει τα 115.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: 
Σε δημοπρασία 200 ιστορικές Chevrolet (video)
Δημοπρασία για την «κακιά» Chevrolet Camaro του 1968
Δημοπρασία για μια χάλκινη Shelby Cobra