Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για μια χάλκινη Shelby Cobra

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για μια χάλκινη Shelby Cobra

ΝΕΑ

Δημοπρασία για μια χάλκινη Shelby Cobra

ΝΕΑ

Το αμάξωμα αυτού του όμορφου Shelby Cobra είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χαλκό, κάτι που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το συγκεκριμένο για όσους ασχολούνται με συλλογές και δημοπρασίες.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πολλά Shelby Cobra προς πώληση αλλά κανένα δεν είναι τόσο ενδιαφέρον και μοναδικό όσο αυτό που παρουσιάζει η RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Αυτό το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Kirkham Motorsports με έδρα τη Utah των ΗΠΑ. Έχουμε μπροστά μας λοιπόν, ένα Shelby Cobra με γυμνό αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χαλκό, το οποίο έχει φινιριστεί και γυαλιστεί στο χέρι, με λεπτομέρειες που προκύπτουν όπου χρειάζεται, χάρη στο διαφορετικό φινίρισμα με κάποιες ματ επιφάνειες. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και αν ψάχνετε για ένα ξεχωριστό όχημα για να το προσθέσετε στη συλλογή σας, αυτό είναι μάλλον η καταλληλότερη περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά το ιδιαίτερο αμάξωμα δεν είναι το μόνο πράγμα που θα αγοράσει κάποιος, αφού σε αυτό το αυτοκίνητο συναντάμε όλα εκείνα τα ιδιαίτερα πράγματα που έχει η Shelby Cobra. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας κινητήρας V8 με απόδοση 650 ίππων και χωρητικότητα 8,4 λίτρων κατασκευασμένος από την Carroll Shelby Engine Company. Έχει επίσης μια εισαγωγή καυσίμου της Borla και η μετάδοση γίνεται με ένα χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Οι ζάντες είναι της Halibrand και έχουν ελαστικά Goodyear Eagle, επιλογή που αποτελεί μια ακόμα κλασική πινελιά στο εμβληματικό μοντέλο. Η τιμή εκκίνησης είναι 475.000 δολάρια από την RM Sotheby’s και τη δημοπρασία, όπως κάθε φορά, μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς μέσω του site της εταιρείας.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Πωλείται η συλλεκτική Shelby Cobra του Paul Walker
Ford Bronco του 1972 με Shelby V8 σε δημοπρασία
Ποιος χρειάζεται το Hummer όταν μπορεί να έχει αυτό το Bowler;

Advertisement