Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλήθηκε η πρώτη Aston Martin DB12;

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πωλήθηκε η πρώτη Aston Martin DB12;

ΝΕΑ

Πόσο πωλήθηκε η πρώτη Aston Martin DB12;

ΝΕΑ

Η Aston Martin επέλεξε να εμφανίσει τη νέα DB12 στις Κάννες, σε έναν χώρο όπου ιστορικά ταιριάζει στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Η φήμη τής Aston Martin οφείλεται και στην παρουσία κάποιων από τα μοντέλα της στη μεγάλη οθόνη.

Συνεπώς, η εμφάνιση της DB12 στις Κάννες -στη θεωρούμενη σαν «Μέκκα» του Κινηματογράφου-, ήταν επιβεβλημένη για πολλούς λόγους.

Τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας επέλεξαν να δώσουν την πρώτη DB12 που κατασκευάστηκε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, για την εκδήλωση amfAR Gala στην οποία λαμβάνουν μέρος άνθρωποι του θεάματος με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για την έρευνα κατά του ιού HIV και την αντιμετώπιση του AIDS.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, καθώς η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι η παραγωγή τού καινούργιου μοντέλου θα ξεκινήσει επίσημα εντός του καλοκαιριού.

Advertisement

Η DB12 με τον αριθμό παραγωγής νούμερο 1 διαθέτει στοιχεία τα οποία προστέθηκαν σε αυτή για να την κάνουν συλλεκτική. Έτσι, στη δημιουργία της ενεπλάκησαν οι άνθρωποι του τμήματος «Q by Aston Martin».

Το αμάξωμά της ήταν βαμμένο στο πράσινο χρώμα «Iridescent Emerald», έχει ειδικά σχεδιασμένους λογότυπους στα μαρσπιέ και κεντημένο το εμπορικό σήμα της εταιρείας στα προσκέφαλα.

Advertisement

Μάλιστα, ο πλειοδότης που θα αποκτούσε τη συγκεκριμένη DB12 θα είχε τη δυνατότητα να ζητήσει από τους Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρόλ, δηλαδή τους πιλότους της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team, να υπογράψουν στο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης η πρώτη DB12 που κατασκευάστηκε ποτέ πουλήθηκε στη δημοπρασία έναντι του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι αυτός είναι V8 τετράλιτρος bi-turbo και αποδίδει μέγιστη ισχύ 680 ίππους και μέγιστη ροπή 800 Nm. H DB12 επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φθάνει τα 325 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DB12 (+video)
Τι κερδίζει μία εταιρία από τα αυτοκίνητα ασφαλείας στην F1;
Ποιος είναι η αιτία για την Aston Martin DBX707 AMR23;