Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει ο κινητήρας του Mazda 787B σε κλίμακα;

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει ο κινητήρας του Mazda 787B σε κλίμακα;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει ο κινητήρας του Mazda 787B σε κλίμακα;

ΝΕΑ

Το λεπτομερές μοντέλο υπό κλίμακα του κινητήρα με τους τέσσερις ρότορες από το αγωνιστικό Mazda 787B, είναι της MZ Racing και κοστίζει παραπάνω από το μέσο press papier που μπορεί να βρει κανείς σε ακριβά γραφεία.

Advertisement
Advertisement

Φέτος συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη νίκη της Mazda στον 24ωρο αγώνα του Le Mans με το 787B.

Η MZ Racing για την επέτειο του ιδιαίτερου αυτού γεγονότος, προσφέρει ένα λεπτομερές μοντέλο κλίμακας 1:6 του κινητήρα R26B με τους τέσσερις ρότορες έναντι του ποσού των 1.400 ευρώ (179.300). Η εταιρεία παρήγαγε ένα παρόμοιο μοντέλο κλίμακας το 2018 σε περιορισμένο αριθμό 100 μονάδων. Στο νέο, οι φανατικοί της μάρκας και της ιστορίας της, θα παρατηρήσουν πως υπάρχει επιπλέον η πολλαπλή της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, μιλάμε για χειροποίητο μοντέλο κλίμακας 1:6 το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνδρομή των Mazda και Kusaka Engineering, με βάση την τρισδιάστατη σάρωση του πραγματικού κινητήρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ενώ το μοντέλο δεν έχει κινούμενα μέρη, το επίπεδο της λεπτομέρειας πάνω του είναι εκπληκτικό. Και οι τέσσερις ρότορες που συνδέονται με τον κεντρικό άξονα είναι στερεωμένοι στη σωστή θέση, όπως θα ήταν στον κανονικό κινητήρα.

Μαζί με το βάθρο και την ακρυλική θήκη, το μοντέλο έχει μήκος 40 εκατοστά, πλάτος 23 και ύψος 14 εκατοστά. Ζυγίζει περίπου 3 κιλά και είναι κατασκευασμένο από ρητίνη και μέταλλο, με λάστιχο στα σημεία που αναπαράγονται τα καλώδια για τα μπουζί και ο ιμάντας. Η MZ Racing θα δέχεται παραγγελίες μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος έως τις 10 Δεκεμβρίου και οι πρώτες μονάδες θα αποσταλούν από την Ιαπωνία τον Νοέμβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ολοκαίνουρια SUV της Mazda που έρχονται Ευρώπη
Το badge engineering της Toyota: Το Mazda 2 θα είναι Yaris
Τριάντα χρόνια ιστορίας των MX μοντέλων της Mazda

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement