ΝΕΑ

H επένδυση του αιώνα: Γιατί ένα Chevrolet Blazer πωλείται 120 φορές επάνω;

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H επένδυση του αιώνα: Γιατί ένα Chevrolet Blazer πωλείται 120 φορές επάνω;

ΝΕΑ

H επένδυση του αιώνα: Γιατί ένα Chevrolet Blazer πωλείται 120 φορές επάνω;

ΝΕΑ

Αγοράστηκε μόλις 1.800 δολάρια και βγαίνει σε δημοπρασία στα 350.000 δολάρια. Η ιστορία του πράσινου Chevrolet Blazer έχει όμως ένα πολύ ενδιαφέρον μυστικό.

Advertisement
Advertisement

Το Chevrolet Blazer του 1970 που βλέπετε στις φωτογραφίες υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν είχε πάει για σκραπ, και βρισκόταν σε μία υποφερτή κατάσταση, δεν πρόκειται να έπιανε πάνω από 3.000 δολάρια στην καλύτερη περίπτωση. Όμως το συγκεκριμένο κοστίζει πάρα πολλά περισσότερα. Και έχει πίσω του μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ο ιδιοκτήτης του Bob Bianchi το αγόρασε μεταχειρισμένο το 1971 και το κράτησε κοντά του μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα Chevrolet Blazer K5 το οποίο όπως ανακάλυψε κάποια στιγμή αργότερα ο Βob ψάχνοντας τα χαρτιά του, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ο σταρ του Χόλυγουντ Steve McQueen.

Ο Bob το είχε αγοράσει προς 1.800 δολάρια και έκτοτε το χρησιμοποίησε αρκετά, έχοντας ξεπεράσει τα 100.000 χιλιόμετρα. Ο γνωστός ηθοποιός το είχε αγοράσει ως αυτοκίνητο για την ομάδα υποστήριξης όταν έτρεχε σε αγώνες Baja.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε χρησιμοποιηθεί όχι ως αγωνιστικό αλλά ως βοηθητικό σε διάφορες εργασίες, και έχει αρκετές μετατροπές ώστε να ταιριάζει στην τότε αποστολή του, όπως ένα roll bar και μεγάλους τροχούς. Υπάρχουν επίσης μπλοκέ διαφορικά εμπρός και πίσω και μία νέα γρίλια με τέσσερα φωτιστικά σώματα για έξτρα φωτισμό στη αγωνιστική οδήγηση στην έρημο.

Advertisement

Ο κινητήρας που φοράει είναι ένας V8 των 5,7 λίτρων, με αυτόματο κιβώτιο, ενώ διαθέτει εργοστασιακό κλιματιστικό. Είναι δε αρκετά προσεγμένο τόσο εξωτερικά όσο και στο πολύ όμορφο σαλόνι του με το πράσινο χρώμα να κυριαρχεί στο σαλόνι και σε άλλα εξαρτήματα.

Advertisement

Μόλις πρόσφατα ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία, και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια τιμή που θα κυμαίνεται μεταξύ 350 και 375 χιλιάδων δολαρίων. Καθόλου άσχημη επένδυση για τον Bob έστω και αν χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του και o “Κing of Cool”, ο αείμνηστος Steve McQueen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δημοπρασία η τελευταία Lamborghini Aventador
Σε δημοπρασία η 300SL του Fangio (+video)
Σε δημοπρασία η Porsche 904 του Robert Redford