Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GMC Hummer EV: Δοκιμές και ευχαρίστηση στο χιόνι

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GMC Hummer EV: Δοκιμές και ευχαρίστηση στο χιόνι

ΝΕΑ

GMC Hummer EV: Δοκιμές και ευχαρίστηση στο χιόνι

ΝΕΑ

Η General Motors δεν αποφεύγει τα ηλεκτρικά οχήματα. Τον περασμένο μήνα, ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα έως το 2035.

Advertisement
Advertisement

Αυτό απέχει μόλις 14 χρόνια, αν και η GM φυτεύει από τώρα τους σπόρους για επιτυχία με προϊόντα όπως το GMC Hummer EV, το οποίο η εταιρεία διαφημίζει διαρκώς.

Το Hummer εμφανίστηκε στο Super Bowl του 2021 της εταιρείας αλλά και το Fat Tuesday, με το pickup να παρέχει στο κοινό εντυπωσιακό ντόνατς.

Πάντως αν κάνετε πολλά από αυτά σε ένα άδειο πάρκινγκ, είναι πιθανό να τραβήξετε την προσοχή της αστυνομίας. Η GMC δημοσίευσε στο Facebook ένα σύντομο βίντεο του ηλεκτρικού φορτηγού που περιστρέφεται σε ένα άδειο πάρκινγκ κάνοντας ντόνατς σε φρέσκο χιόνι. Δεν υπάρχουν πολλά συνοδευτικά για το σύντομο teaser εκτός από τη λεζάντα “Απολαύστε ένα ντόνατ από εμάς“. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι το pick up είναι σαφώς ένα δοκιμαστικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Όχι μόνο το λέει στο βίντεο, αλλά το υποδεικνύουν και πολλά άλλα στοιχεία που απουσιάζουν από την έκδοση παραγωγής που θα ακολουθήσει. Λείπουν ακόμη και τα πλαϊνά σκαλοπάτια που σε βοηθούν να επιβιβαστείς στην καμπίνα του. Αυτό που δεν κάνει εύκολα το “μουλάρι” της GM είναι να γλιστρά ανεξέλεγκτα την καρότσα του όσο ακολουθεί αυτή την κυκλική πορεία. Το νέο Hummer EV θα έχει αρκετή δύναμη προκειμένου να διασκεδάσει τον οδηγό του σε διάφορες συνθήκες – κυρίως όταν βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον για να το κάνει.

Το Hummer EV δεν θα φτάσει σε πολλές αγορές του πλανήτη πριν από το φθινόπωρο, όταν δηλαδή το μοντέλο Edition 1 αρχίσει να πωλείται έναντι 93.000 ευρώ. Είναι όντως μια υψηλή τιμή, αν και το συγκεκριμένο θα προσφέρεται με πολύ πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό (CrabWalk, Infinity Roof, λειτουργία οδήγησης Watts to Freedom και Super Cruise). Το βασικό μοντέλο δεν θα παρουσιαστεί πριν την Άνοιξη του 2024 και θα έχει τιμή εκκίνησης 66.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η GMC στέλνει το ηλεκτρικό Hummer για χειμερινές δοκιμές (VIDEO) 
Το Hummer γίνεται ηλεκτρικό με 1.000 ίππους
Κόντρα μεταξύ Hummer H1 και Suzuki Jimny (VIDEO)

 

Advertisement