Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο Chevrolet Bolt EUV

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Chevrolet Bolt EUV

Mobility

Το νέο Chevrolet Bolt EUV

Mobility

Η General Motors παρουσίασε επίσημα την ηλεκτρική εκδοχή του Bolt, που ονομάζεται Bolt EUV και έχει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες μέρες, η GM αποκάλυψε την πρόθεσή της για μείωση της τιμής του μοντέλου κατά 5.500 δολάρια, κάτι που διαμορφώνει την τιμή της βασικής έκδοσης στα 31.995$.

Η μπαταρία 65 kwh μεταφέρεται από το Bolt EV, όπως και το η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς με απόδοση ισχύος 200 ίππους και 36,8 kgm ροπής. Η GM θα ανακοινώσει επίσης την αυτονομία του μοντέλου η οποία αναμένεται να είναι πάνω από 400 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Με νέο ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW το ηλεκτρικό Bolt μπορεί να φορτίσει έως το 100% χρησιμοποιώντας 240V σε περίπου 7 ώρες. Η GM ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Qmerit για εγκατάσταση οικιακού wallbox, με την αυτοκινητοβιομηχανία να καλύπτει σημαντικό μέρος του κόστους με τη χρήση ενός προγράμματος του οποίου λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο εσωτερικό αποκτά νέα καθίσματα και μια πιο ώριμη εμφάνιση στις επιφάνειες που κάνει τώρα πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Υπάρχουν επίσης σημαντικές αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα. Ο πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας με διαγώνιο 10,2 ιντσών, έχουν πλέον νέα εμφάνιση. Ο εκπρόσωπος μάρκετινγκ της Chevrolet, Steve Majoros, δήλωσε ότι η Chevrolet έχει ενσωματώσει μια σειρά από μικρότερες αλλαγές στο μοντέλο, καθώς «οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού Bolt είναι άτομα που έχουν ιδιαίτερα υψηλή αντίληψη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το αυτοκίνητο, όπως είναι εκείνοι που αγοράζουν την Corvette αλλά και το pick up Silverado HD». Στην αμερικάνικη αγορά το μοντέλο θα αρχίσει να κυκλοφορεί καθώς θα αρχίσουν οι παραδόσεις στους πελάτες, μέσα στο καλοκαίρι του 2021.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
GM: Τέλος στη βενζίνη…
Το αυτονομία θα εμφανίζει το νέο Hyundai Ioniq;
Οριστικό: Το Chevrolet Bolt θα έρθει στην Ευρώπη με τα σήματα της Opel