Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσους ίππους έχει τελικά η Toyota GR Corolla;

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσους ίππους έχει τελικά η Toyota GR Corolla;

ΝΕΑ

Πόσους ίππους έχει τελικά η Toyota GR Corolla;

ΝΕΑ

Η πολύ-αναμενόμενη τελευταία δημιουργία του δυναμικού τμήματος της εταιρείας που μας προσφέρει τις GR εκδόσεις, είναι αυτή της Corolla που όπως φαίνεται και στο video, δεν αποδίδει την ισχύ που ανακοινώνει η Toyota.

Advertisement
Advertisement

Ένα video από δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου σε εργοστασιακή μορφή, χωρίς βελτιωτικές επεμβάσεις, δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λέει η Toyota.

Η GR Corolla σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση του κινητήρα της, έχει μόνο μια έκδοση. Αυτή που σύμφωνα με την Toyota αποδίδει 300 ίππους.

Μιλάμε πάντα για απόδοση ισχύος στο στρόφαλο και όχι στους τροχούς, καθώς από τον κινητήρα έως το δρόμο, υπάρχουν δεδομένα κάποιες απώλειες. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι απώλειες αυτές, ειδικά στις περιπτώσεις αυτοκινήτων με μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, φτάνει έως και το 25%.

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση της GR Corolla με το πολύπλοκο σύστημα τετρακίνησης, οι απώλειες που θα περίμενε κανείς, θα ήταν δικαιολογημένες να φτάνουν το μέγιστο- δηλαδή, το 25% που θα έδιναν ένα νούμερο της τάξης των 225 ίππων για τη μέτρηση της ισχύος στους τροχούς. Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης του οποίου δηλώνει πως είναι «απείραχτο» και στους τροχούς η απόδοση φτάνει τους 260 ίππους.

Advertisement

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πως το αυτοκίνητο μπορεί να αποδίδει έως και 345 ίππους (στο στρόφαλο)- αν και όλα αυτά είναι θεωρητικά και εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους και μεταβλητές. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να δει κανείς το video με την GR Corolla να δίνει τον καλύτερό της εαυτό πάνω στο δυναμόμετρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαθέσιμo στην Ελλάδα το ανανεωμένο Toyota Corolla
Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 6
Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου, πού αλλού έχει προβλήματα