Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο γρήγορα φορτίζει η νέα μπαταρία των Tesla;

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο γρήγορα φορτίζει η νέα μπαταρία των Tesla;

ΝΕΑ

Πόσο γρήγορα φορτίζει η νέα μπαταρία των Tesla;

ΝΕΑ

Τα νέα Model Y που κατασκευάζονται στο Τέξας στην Αμερική εφοδιάζονται με μία καινούργια μπαταρία η οποία υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη των μπαταριών δεν σταματά καθόλου με τις εταιρίες να φέρνουν διαρκώς νέες τεχνολογίες στα οχήματά τους με στόχο την μεγαλύτερη αυτονομία και την πιο γρήγορη φόρτιση.

Η Τesla έχει αρχίσει να παράγει οχήματα με τη νέου τύπου μπαταρία, με την κωδική ονομασία 4680. Μία μπαταρία η οποία σύμφωνα με την εταιρία έχει πολύ πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης.

Οι πρώτες μετρήσεις που έγιναν στις ΗΠΑ με Model Y που κατασκευάζονται στο Τέξας και είναι εφοδιασμένες με την κυλινδρική μπαταρία 4680 είναι αρκετά ενθαρρυντικές.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο φόρτισε από το 0-80% σε μόλις 32 λεπτά σε ταχυφορτιστή των 250 kW. Αυτό σημαίνει ότι με βάση την ένδειξη του πίνακα οργάνων, το αυτοκίνητο απέκτησε έξτρα αυτονομία 362 χιλιομέτρων.

Σε προηγούμενη φόρτιση, η συγκεκριμένη μπαταρία πήγε από το 0-97% της φόρτισης σε 52 λεπτά για επιπλέον αυτονομία 434 χιλιομέτρων.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η φόρτιση της μπαταρίας δείχνει να γίνεται με τον σωστό σταθερό ρυθμό και την αναμενόμενη πτώση όταν πλησιάζει στο 80%.

Advertisement

Τα νούμερα αυτά είναι πολύ καλά, όχι όμως και κορυφαία, καθώς υπάρχουν μετρήσεις της μπαταρίας Ε-GMP του Hyundai Group η οποία φορτίζει στο 0-80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Το γεγονός αυτό ίσως να οφείλεται στην αρχιτεκτονική των 800V που έχουν τα Κορεάτικα αυτοκίνητα.

Advertisement

Όμως δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα, η Tesla να κάνει τις γνωστές over-the-air αναβαθμίσεις και να δώσει ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό φόρτισης στην δική της πολλά υποσχόμενη νέα μπαταρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εταιρία δεν δίνει καν κλειδιά;
Γιατί η Tesla σταμάτησε να παραδίδει γερμανικά Model Y;
Ποια εταιρεία θα ξεπεράσει φέτος την Tesla σε πωλήσεις;