Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία δεν δίνει καν κλειδιά;

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια εταιρία δεν δίνει καν κλειδιά;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία δεν δίνει καν κλειδιά;

ΝΕΑ

Θυμάστε την φράση «με το κλειδί στο χέρι» και όσα σήμαινε για την σχέσης σας με το αυτοκίνητο; Καλό είναι να αρχίσετε να την ξεχνάτε!

Advertisement
Advertisement

Η αγορά και η χρήση ενός αυτοκινήτου ήταν πάντα μία υπόθεση προσωπική, με το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της σχέσης να είναι το ένα και μοναδικό κλειδί που είχε ο κάθε ιδιοκτήτης στα χέρια του.

Ακόμα και η φράση “με το κλειδί στο χέρι” που υπάρχει καταγεγραμμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο δείχνει την μεγάλη σημασία που είχε το κλειδί για το δέσιμο του οδηγού με το όχημά του.

Όμως αυτό, όπως και πολλά άλλα πράγματα τα τελευταία χρόνια, πρόκειται σύντομα να αλλάξει. Και το κλασικό κλειδί, με οποιαδήποτε μορφή, θα είναι πια μία υπόθεση που ανήκει στο παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου καταργεί εντελώς τα συμβατικά κλειδιά στα Model Y. Και αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας, οι πελάτες της δεν τα χρειάζονται πια, καθώς “ξεκλειδώνουν” τα αυτοκίνητά τους με την εφαρμογή στο smartphone ή -σε λιγότερες περιπτώσεις- με την ειδική κάρτα.

Η εταιρία είχε λανσάρει τα Model 3 και Model Y αρχικά χωρίς κλειδί, όμως αναγκάστηκε αργότερα να πάρει πίσω την απόφασή της. Τα Model X και Model S προσφέρονται με ένα κλειδί δώρο, αν και ελάχιστοι από τους οδηγούς τα χρησιμοποιούν.

Advertisement

Όμως από την 1η Ιουλίου η εταιρία καταργεί εντελώς την ύπαρξη των κλειδιών για να μειώσει τα “ηλεκτρονικά απόβλητα” όπως λέει η ίδια.

Όσοι από τους αγοραστές του Model S και Model X θέλουν να έχουν οπωσδήποτε κλειδί, θα πρέπει να πληρώσουν έξτρα 175 δολάρια.

Advertisement

Η Tesla κάνει λοιπόν την αρχή, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλοι οι κατασκευαστές, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.

Ήδη τα συστήματα keyless entry έχουν καταστήσει τα κλασικά κλειδιά άχρηστα, ενώ μένει να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο οι εφαρμογές στα smartphones και η ασφάλεια που προσφέρουν ώστε να προχωρήσουμε στην εποχή που τα κλειδιά θα είναι μια μακρινή ανάμνηση από το παρελθόν της αυτοκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Tesla σταμάτησε να παραδίδει γερμανικά Model Y;
Ποια εταιρεία θα ξεπεράσει φέτος την Tesla σε πωλήσεις;
H Tesla έχει θέματα από την παραγωγή μέχρι το ρατσισμό

Advertisement