Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Tesla σταμάτησε να παραδίδει γερμανικά Model Y;

Ελλάδα 4:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Tesla σταμάτησε να παραδίδει γερμανικά Model Y;

ΝΕΑ

Γιατί η Tesla σταμάτησε να παραδίδει γερμανικά Model Y;

ΝΕΑ

Παρότι η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία ξεκίνησε με τους καλύτερες προοπτικές, η συνέχεια δείχνει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα από όσα υπολόγιζε.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αναφορές από Γερμανούς πελάτες της, η Tesla καθυστερεί τις παραδόσεις των Model Y που κατασκευάζονται στο Gigafactory στο Grunheide, κοντά στο Βερολίνο. Από την εταιρεία δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τον λόγο που αυτό συμβαίνει.

Όσοι ανέμεναν να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους είτε στα μέσα Ιουνίου είτε προς το τέλος του μήνα ειδοποιήθηκαν ότι αυτό θα καθυστερήσει αλλά δεν τους είπαν πότε θα το αποκτήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα εντοπίζεται στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης στο Model Y, όπως ανέφεραν κάποιοι από τους πελάτες της Tesla που έχουν πάρει ήδη το όχημά τους νωρίτερα.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα μάλλον είναι σοβαρότερο και δεν μπορεί να λυθεί μέσω της διαδικασίας αναβάθμισης λογισμικού over-the-air. Το μόνο που ανακοινώθηκε από την εταιρεία είναι ότι προσπαθεί να βρει λύση. Η ημερήσια παραγωγή του μοντέλου στη Γερμανία ξεπέρασε τα 1.000 οχήματα, ωστόσο οι παραδόσεις τους γίνονται με μικρό ρυθμό. Για παράδειγμα, τον Μάιο ο αριθμός τους ήταν μόλις 293 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών.

Εκτός από το συγκεκριμένο πρόβλημα, η Tesla φαίνεται να αντιμετωπίζει και πρόβλημα ρευστότητας χρημάτων το οποίο προκλήθηκε και από τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, καθώς και από τα χρήματα που απαιτηθήκαν για την κατασκευή του «Giga Berlin» όσο και γι΄ αυτό στο Austin του Τέξας.

Advertisement

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, έχει προειδοποιήσει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και εάν δεν αυξηθεί παραγωγικότητα τόσο στη Γερμανία όσο και στην Κίνα, η εταιρεία θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με την επανέναρξη της κατασκευής των μοντέλων της στην Κίνα, οι εργαζόμενοι κοιμούνταν μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να αυξηθεί όσο το δυνατόν ο αριθμός των αυτοκινήτων που παράγονται εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται μεγάλες απολύσεις στην Tesla
Χαμηλόμισθοι οι εργαζόμενοι της Tesla – Πόσα παίρνουν;
Σκάνδαλο Tesla: Έτσι παραπλανά τις Aρχές στα ατυχήματα με το Autopilot

Advertisement