Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες παραγγελίες λέτε πως έχει η Jaguar Land Rover;

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες παραγγελίες λέτε πως έχει η Jaguar Land Rover;

ΝΕΑ

Πόσες παραγγελίες λέτε πως έχει η Jaguar Land Rover;

ΝΕΑ

Οι παρουσιάσεις των νέων μοντέλων τής Jaguar Land Rover είχαν ως αποτέλεσμα να βλέπουν τα στελέχη της τη λίστα των παραγγελιών γι’ αυτά να μακραίνει.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover, το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο σημειώθηκε μια ευχάριστη έκπληξη για την εταιρεία. Αυτή έχει να κάνει με την παραγγελιοληψία των μοντέλων της η οποία αυξήθηκε σε σχέση με πριν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η παρουσίαση των νέων Range Rover και Range Rover Sport ήταν ο λόγος που οι παραγγελίες τής Jaguar Land Rover αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 9.000 μονάδες, ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών για όλα τα μοντέλα της ξεπέρασε τις 205.000, σε διάστημα ενός έτους.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το ενδιαφέρον για τις δύο εκδόσεις τού Range Rover, σημαντικό είναι και αυτό για το Land Rover Defender για το οποίο έχουν ήδη γίνει περισσότερες από 145.000 παραγγελίες, σύμφωνα με την εταιρεία. Παρά την προτίμηση των υποψήφιων αγοραστών, η JLR (όπως είναι το εν συντομία χαϊδευτικό της) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση, καθώς και αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κατασκευή των οχημάτων της, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών.

Βεβαίως, η μειωμένη παραγωγή των αυτοκινήτων της συνεπάγεται την αντίστοιχα μειωμένη διάθεσή τους στους πελάτες της, άρα και τη συρρίκνωση των εσόδων της εταιρείας.

Advertisement

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η Tata, η οποία κατέχει τη Jaguar Land Rover, το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος) είχε οικονομική ζημιά 524 εκατομμυρίων λιρών στερλινών επειδή δεν είναι σε θέση να κατασκευάζει και να διαθέτει τα αυτοκίνητά της βάσει της παραγωγικής δυνατότητας που έχει λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Range Rover: Αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα
Jaguar Land Rover: Νέες, πρωτοποριακές εγκαταστάσεις δοκιμών
Η Tata θα παράγει τους δικούς της ημιαγωγούς και μπαταρίες