Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Jaguar: Με νέα, δική της πλατφόρμα ηλεκτρικών

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar: Με νέα, δική της πλατφόρμα ηλεκτρικών

Mobility

Jaguar: Με νέα, δική της πλατφόρμα ηλεκτρικών

Mobility

Από το 2025, όλη η γκάμα της Jaguar θα αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα και ήδη η εταιρεία έχει εξελίξει μια αρθρωτή πλατφόρμα για να υποστηρίξει όλη την «οικογένεια» των ηλεκτρικών της ανεξαρτήτως μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της Jaguar θα κατασκευαστεί in house για να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.

Η «στροφή» προς την ηλεκτρική γκάμα που έχει προγραμματίσει η Jaguar έως το 2025, στο πλαίσιο του προγράμματος «Reimagine» της Jaguar Land Rover, είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, Thierry Bollore, είπε αρχικά ότι η εταιρεία θα αναζητούσε εξωτερικής παραγωγής πλατφόρμα ηλεκτρικών, αρκετά κατάλληλη για να υποστηρίξει μια σειρά από κορυφαίες ηλεκτρικές Jaguar.

Advertisement
Advertisement

Όπως προκύπτει όμως τώρα, ο ίδιος ο Bollore σε τηλεφωνική ενημέρωση που έκανε στους επενδυτές της εταιρείας, ανέφερε πως η JLR εργάζεται τώρα στην εξέλιξη της δικής της πλατφόρμας. Αυτό συμβαίνει καθώς τα αυτοκίνητα της Jaguar χρειάζονται μια πλατφόρμα που συνδυάζει σχεδιαστικές αναλογίες και δυνατότητες που δεν προσφέρονται από άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η νέα πλατφόρμα ονομάζεται Panthera, με το όνομα όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Adrian Mardell να είναι η επιστημονική ονομασία για το γένος των μεγάλων αιλουροειδών που περιλαμβάνει ιαγουάρους, τίγρεις, λιοντάρια και λεοπαρδάλεις. Η απόφαση της JLR να προχωρήσει μόνη της στην πλατφόρμα, είναι πιθανό να σχετίζεται με τη σχετική απαίτηση του επικεφαλής σχεδιαστή της JLR, Gerry McGovern.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Jaguar E-Pace P300e AWD
Jaguar XJ-C Restomod από την Carlex Design
Η JLR σταματά την εξέλιξη των EV μοντέλων με την πλατφόρμα MLA

Advertisement