ΝΕΑ

Πόσες Maserati έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες Maserati έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσες Maserati έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ιδιαίτερη αγαπητή στους Έλληνες είναι η σπορ ιταλική μάρκα που διαθέτει στη γκάμα της από SUV μέχρι super car ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 85.000 ευρώ…

Advertisement
Advertisement

Η Maserati είναι μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή μάρκα που τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και πάλι να βγαίνει στο προσκήνιο. Τα νέα μοντέλα που διαθέτει και ιδίως τα οχήματα ελευθέρου χρόνου έχουν φέρει νέους πελάτες στη μάρκα, που όπως φαίνεται στην Ελλάδα είναι αρκετοί.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εισαγωγικής εταιρείας Γιώργο Λυμπεράκη, τα Maserari που έχουν πουληθεί στη χώρα μας έχουν φτάσει σχεδόν τα 1.300 από τότε που η ιταλική φίρμα ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Μία εταιρεία (Trident Cars) που έχει ιστορία 33 χρόνων και είναι η παλαιότερη αντιπροσωπεία της Maserati στον κόσμο!

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν παλαιότερα μοντέλα όπως η Ghibli, το 3200GT αλλά και το Quattroporte που έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους ήθελαν να ξεχωρίζουν ή να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο πέρα από τα συνηθισμένα, να γίνουν πελάτες της Maserati.

Advertisement
Advertisement

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο ήταν οι μικροί για τα δεδομένα της μάρκας, κινητήρες (2.000 κ.εκ.), που δεν επιβάρυναν με φόρους όσους ήθελαν να αποκτήσουν ένα από τα μοντέλα της.

Τα SUV παίζουν το ρόλο τους

Τα προηγούμενα χρόνια με την αύξηση της φορολογίας αλλά και των… κυβικών η ζήτηση μειώθηκε σημαντικά. Ωστόσο με την έλευση των SUV όπως της Levante αλλά και του Grecale, η μάρκα πήρε και πάλι τα πάνω της και δείχνει ότι θα συνεχίσει να κερδίζει πωλήσεις με αμείωτη ένταση.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως ήδη είναι διαθέσιμη η επιβλητική MC20 όπως και η νέα γενιά της GranTurismo που «πάτησε» Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες.

Να σημειώσουμε ότι οι τιμές ξεκινούν λίγο πάνω από τα 85.000 ευρώ (Grecale) και ξεπερνούν και τις 300.000 ευρώ στην περίπτωση της MC20.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι τα μοντέλα που προτιμούν οι Έλληνες;
Πως βγαίνεις από μία Lamborghini; (+video)
Πλησιάζει το SUV της McLaren