Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Maserati MC20 επί ελληνικού εδάφους

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εντυπωσιακή Maserati MC20 επί ελληνικού εδάφους

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Maserati MC20 επί ελληνικού εδάφους

ΝΕΑ

Την πρώτη MC20 έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία της Maserati. Το Newsauto έχει το ρεπορτάζ και αποκλειστικές εικόνες.

Advertisement
Advertisement

Τη δική της επανάσταση και ένα νέο restart στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε το 2020 η Maserati και όπως φαίνεται το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ένα μοντέλο που θα γράψει ιστορία. Η MC20 είναι ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που φτιάχτηκε από λευκό χαρτί, εξελίχτηκε και είναι σίγουρο πως θα κλέψει την παράσταση στην κατηγορία των super cars.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατασκευάζεται σε ένα από τα τέσσερα εργοστάσια της μάρκας και συγκεκριμένα στη Μόντενα εκεί που βρίσκεται και το αρχηγείο της Maserati. Η ονομασία του νέου μοντέλου προέρχεται, αρχικά το «MC» από το Maserati Corse, το όνομα του οποίου έχει να κάνει με την αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας, ενώ ο αριθμός «20», από το 2020, χρονιά που η Maserati κάνει το δικό της restart.

Advertisement
Advertisement

Εκρηκτρικές επιδόσεις

Εκτός από την σχεδίαση της που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, αυτό που χαρακτηρίζει την MC20 είναι το ολοκαίνουριο μηχανικό σύνολο που εξελίχτηκε και φτιάχτηκε εξ’ ολοκλήρου από την Maserati.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας ονομάζεται Nettuno που σημαίνει Ποσείδωνας και είναι ο πρώτος αποκλειστικά που φέρει την υπογραφή της Maserati μετά από 18 χρόνια. Έχει χωρητικότητα 3.0 λίτρα, είναι twin turbo, αποδίδει 630 ίππους και παράγει 730Nm ροπή.

Advertisement

Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 325 χλμ./ώρα.

Η μαύρη MC20

Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsauto, η μαύρη MC20 φιλοξενεί δύο επιβάτες. Το εσωτερικό είναι απλό και εξοπλίζεται με αυτά που θέλει και χρησιμοποιεί ο χρήστης ενός τέτοιου μοντέλου.

Advertisement

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ εμφανής είναι η χρήση ανθρακονημάτων, του δέρματος alcantara και των διακοπτών που σου δείχνουν τι μπορεί να κάνει το ιταλικό μοντέλο.

Να σημειώσουμε πως η MC20 διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Wet, GT, Sport και Corsa), το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων ενώ η κίνηση μεταδίδεται από τους πίσω τροχούς.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα;

Η πρώτη Maserati MC20 που ήρθε στην Ελλάδα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία της ιταλικής μάρκας στην Κηφισιά και το κόστος της μαζί με τους φόρους ξεπερνά τα 350.000 ευρώ.

Advertisement

Δείτε το video με την πρώτη Maserati MC20 που ήρθε στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκλεψαν πρωτότυπο καλούπι πολεμικού σκάφους της Hannibal από την Ερμιόνη…
Καραβιές από Mercedes ήρθαν στην Ελλάδα
Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;