Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα θα πουληθούν σε όλο τον κόσμο το 2024;

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα αυτοκίνητα θα πουληθούν σε όλο τον κόσμο το 2024;

ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα θα πουληθούν σε όλο τον κόσμο το 2024;

ΝΕΑ

Ο καλπασμός της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου συνεχίζεται, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προβλέψεις για τα ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει προς το 2024, η S&P Global Mobility προβλέπει σημαντική άνοδο στις παγκόσμιες πωλήσεις νέων οχημάτων.

Η πρόβλεψη κάνει λόγο για 88,3 εκατομμύρια νέα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους παγκοσμίως το επόμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 2,8%, σε σχέση με το 2023.

Αυτή η αισιόδοξη προοπτική υποστηρίζεται από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παραγωγής αυτοκινήτων, με τις αλυσίδες εφοδιασμού και τη ζήτηση να κερδίζουν δυναμική. Ωστόσο, καθώς η ανάκαμψη κερδίζει έλξη, δημιουργούνται ανησυχίες για πιθανούς… αντίθετους ανέμους, όπως η αυξημένη τιμολόγηση των οχημάτων, οι δύσκολες πιστωτικές συνθήκες και ο αντίκτυπος των συνεχιζόμενων προσπαθειών ηλεκτροκίνησης στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Οι προβλέψεις για το 2023 είναι εξίσου ελπιδοφόρες, με αναμενόμενη αύξηση 8,9% στις παγκόσμιες πωλήσεις ελαφρών οχημάτων σε σύγκριση με πέρυσι , φτάνοντας σχεδόν τα 86,0 εκατομμύρια μονάδες. Αυτή η αύξηση αποδίδεται στα συνεχιζόμενα κέρδη παραγωγής, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού ομαλοποιούνται και οι προσπάθειες ανανέωσης αποθεμάτων συνεχίζουν να αυξάνουν τη ζήτηση.

Η S&P Global Mobility προβλέπει επίσης ότι η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται ασταμάτητη, παρά τις αβεβαιότητες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιβεβαιώσει τη δέσμευσή τους για ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις της κλιμάκωσης της παραγωγής πιο προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement

Ο οργανισμός προβλέπει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων με μπαταρία θα φτάσουν τα 13,3 εκατομμύρια μονάδες το 2024, αποτελώντας περίπου το 16,2% των συνολικών πωλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόδραση στο Μέτσοβο και στην Πίνδο με ηλεκτρικό! (+video)
Πού θα βρείτε τους νέους ταχυφορτιστές της ΔΕΗ blue;
Η ηλεκτροκίνηση οδηγεί τη μετάβαση στις πόλεις του μέλλοντος

Advertisement