Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση οδηγεί τη μετάβαση στις πόλεις του μέλλοντος

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτροκίνηση οδηγεί τη μετάβαση στις πόλεις του μέλλοντος

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση οδηγεί τη μετάβαση στις πόλεις του μέλλοντος

ΝΕΑ

«Βιωσιμότητα», «πράσινη ενέργεια», «βιώσιμες πόλεις», «αειφορία», «πράσινο μέλλον». Όλοι και όλα, μέρα με τη μέρα, κινούνται προς μία eco friendly λογική, ενώ η έννοια του sustainability μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ανάμεσα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο του 2015) για να αλλάξουμε τον κόσμο μας, στο Νο11 βρίσκεται ο Στόχος «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες». Και αυτό συμβαίνει, διότι ανάμεσα στις συχνές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αστικά κέντρα, είναι και η αστική ατμοσφαιρική ρύπανση & ηχορύπανση.

Είναι αλήθεια πως η αστική μετακίνηση είναι από τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους ίδιους τους πολίτες που ζουν και εργάζονται σε μεγάλες πόλεις, βιώνοντας καθημερινά έντονους θορύβους, την ίδια στιγμή που επιβαρύνουν την υγεία τους με την ατμοσφαιρική ρύπανση και δη το καυσαέριο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι το 2030, τουλάχιστον το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί σε αστικές περιοχές. Έτσι, με την κλιματική αλλαγή να είναι ήδη εδώ -και να βιώνουμε έντονα και επανειλημμένα και στη χώρα μας τις συνέπειες αυτής (όπως συνέβη πρόσφατα), η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα κρίνεται επιβεβλημένη. Τόσο τα ηλεκτρικά όσο και τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα αυξάνονται συνεχώς, με την ηλεκτροκίνηση να είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες για τη μετακίνησή μας εντός πόλης.

Advertisement
Advertisement

Εξάλλου, η ηλεκτροκίνηση έχει σημαντικά οφέλη, τόσο για τον οδηγό όσο και για το περιβάλλον. Λιγότερος θόρυβος και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι τα μείζονα πλεονεκτήματα, ωστόσο, η επιλογή εξαρτάται συχνά από παράγοντες όπως οι τοπικές υποδομές, οι ανάγκες και οι προσωπικές προτιμήσεις.

Στην Ελλάδα οι συνθήκες για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού ΙΧ διαρκώς βελτιώνονται. Κύριο ερώτημα: Τι συμβαίνει τόσο με τα σημεία φόρτισης, όσο και με τις ταχύτητες φόρτισης; Κατά πόσο είναι, τελικά, βιώσιμη «επένδυση» ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Advertisement

Η απάντηση έρχεται από τη ΔΕΗ blue, η οποία συμβάλλει στις βιώσιμες πόλεις με κυρίαρχο ρόλο σε δίκτυα δημόσιας φόρτισης στον αστικό ιστό. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΗ blue διαθέτει σήμερα πάνω από 1.700 φορτιστές πανελλαδικά που λειτουργούν με 100% Πράσινη ενέργεια, προερχόμενη από ΑΠΕ, ενώ έχει τη μεγαλύτερη παρουσία σε αστικά κέντρα από οποιονδήποτε άλλο πάροχο ηλεκτροκίνησης.

Ο μέσος χρόνος φόρτισης που απαιτείται, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να απολαμβάνετε -ή να διεκπεραιώνετε-  όσα θέλετε, είναι ο χρόνος που παρκάρετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε άλλα πράγματα. Φανταστείτε να μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας, όσο το αυτοκίνητό σας φορτίζει, στο κέντρο της Αθήνας. Ή να είστε με την οικογένεια ή τους φίλους σας σε ένα εμπορικό κέντρο. Ή να προμηθεύεστε τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ όσο η μπαταρία φορτίζει. Γενικά, φανταστείτε, οι σταθμοί φόρτισης να μπορούν να σας «ακολουθούν», στο σπίτι, στην εργασία, μέσα στην πόλη αλλά και στο ταξίδι σας!

Advertisement

Για να μπορέσετε να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στο δίκτυο ΔΕΗ blue το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι 4 βήματα:

  1. Κατεβάζετε την εφαρμογή ΔΕΗ blue
  2. Βρίσκετε τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης κοντά σας
  3. Στο σημείο φόρτισης σκανάρετε το QR code για να ξεκινήσει η φόρτιση
  4. Επιλέγετε τρόπο πληρωμής

Extra tip: Μπορείτε να κάνετε κράτηση στο διαθέσιμο ταχυφορτιστή που σας εξυπηρετεί 30 λεπτά πριν την άφιξή σας στο σημείο.

Advertisement

Είναι αλήθεια πως μέρα με τη μέρα εγκαινιάζεται ένας ολόκληρος κόσμος νέων υπηρεσιών, σχεδιασμένες γύρω από τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, που βασίζονται στην πράσινη ενέργεια. Η ηλεκτροκίνηση μετατρέπεται σε μια πλήρως ψηφιακή και προσωποποιημένη εμπειρία που προσφέρει ανεξαρτησία και ελευθερία στις μετακινήσεις, ενώ τα πλεονεκτήματά της έρχονται να μας δώσουν περισσότερο βιώσιμες πόλεις, με ποιότητα αέρα και μηδενική ηχορύπανση.

Ένα είναι σίγουρο: Το μέλλον των σύγχρονων πόλεων είναι ηλεκτρικό και η ΔΕΗ blue με το δημόσιο δίκτυο φορτιστών της το κάνει πραγματικότητα, καθώς δεσμεύεται πως θα βάλει όση «ενέργεια» απαιτείται, ώστε η μετακίνηση στην πόλη να γίνει πιο πράσινη και αθόρυβη και η οδήγηση να μετατραπεί σε μία πλήρως ψηφιακή και «έξυπνη» εμπειρία, προσβάσιμη σε όλους. Ανακαλύψτε εδώ τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΗ blue: Το ταξίδι με ηλεκτρικό μετατρέπεται σε παιχνίδι!
Τα μέλη της ΔΕΗ blue κινούνται ακόμη πιο οικονομικά!
Υπηρεσία κράτησης ΔΕΗ blue: Δεν θα καθυστερήσετε ποτέ!