Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι τα νέα επταθέσια Ford;

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα είναι τα νέα επταθέσια Ford;

ΝΕΑ

Πως θα είναι τα νέα επταθέσια Ford;

ΝΕΑ

H Ford δεν είναι γνωστή μόνο για την σπορτίφ αίσθηση των μοντέλων της αλλά και για την πρακτικότητα κάποιων από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Την εποχή όπου τα πολυχρηστικά αυτοκίνητα αποτελούσαν μία από τις ισχυρότερες τάσεις της Αυτοκίνησης, η Ford είχε δημιουργήσει και αυτή το δικό της επταθέσιο μοντέλο, το S-MAX.

Το μοντέλο έχει τη δική του εμπορική πορεία στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ διατίθεται ένα άλλο, το Explorer.

Η εταιρεία, στις επταθέσιες εκδόσεις των αντίστοιχων οχημάτων της, ακολουθεί την κλασική διαμόρφωση, δηλαδή όλα τα καθίσματα να είναι προσανατολισμένα προς τα εμπρός.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, σε αυτή οι δύο θέσεις της τρίτης σειράς ενσωματώνονται στο πορτμπαγκάζ και η πλάτη τους σχηματίζει ενιαίο πάτωμα, αυξάνοντας την ικανότητα μεταφοράς αποσκευών.

Ωστόσο, τα στελέχη της Ford υπέβαλαν στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας στην οποία τα πτυσσόμενά δύο καθίσματα θα δύνανται να έχουν προσανατολισμό τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω.

Η αίτηση για την πατέντα υποβλήθηκε από τα στελέχη της εταιρείας την πρώτη Ιουνίου 2021 και δημοσιεύτηκε από το Γραφείο την πρώτη Δεκεμβρίου 2022, με αριθμό δημοσίευσης «0379780».

Advertisement

Στο κείμενο και στα σκίτσα που συνοδεύουν το κείμενο της αίτησης ευρεσιτεχνίας βλέπουμε ότι οι άνθρωποι της Ford θα εξελίξουν έναν μηχανισμό χάρη στον οποίο τα καθίσματα της τρίτης σειράς θα είναι προσανατολισμένα με την κλασική διάταξη αλλά θα μπορούν να στραφούν προς τα πίσω όταν θα είναι ανοιχτή η πόρτα του χώρου αποσκευών.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο θέσεις θα εξυπηρετούν τους επιβάτες να περάσουν πιο άνετα στη διάρκεια μιας εκδρομής στην ύπαιθρο ή στο διάλλειμα ενός ταξιδιού.

Θυμίζουμε ότι το 1959 η Saab είχε παρουσιάσει το 95, ένα επταθέσιο station wagon, στο οποίο η θέσεις της τρίτης σειράς ήταν σταθερά προσανατολισμένες προς τα πίσω (φωτογραφίες).

Το 2012, η Tesla έκανε γνωστό ότι θα δημιουργούσε μια έκδοση του Model S με αντίστοιχες θέσεις όπως αυτές του σουηδικού μοντέλου, κάτι που δεν έγινε.

Advertisement

Τέλος, η RollsRoyce έχει δημιουργήσει μια έκδοση της Cullinan -τη «Viewing Suite», όπως ονομάζεται- στην οποία υπάρχουν δύο πτυσσόμενες μικρές θέσεις οι οποίες αναπτύσσονται σε περίπτωση πικ νικ ή εκδρομής στη φύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Fiesta: Η φιέστα που κράτησε μισό αιώνα
Πόσο αυξάνεται η τιμή του Ford Bronco περνώντας τον Ατλαντικό;
Έρχεται μια νέα Mustang (+video)