Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα μπορούσε να είναι η νέα Bentley Bentayga;

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα μπορούσε να είναι η νέα Bentley Bentayga;

ΝΕΑ

Πώς θα μπορούσε να είναι η νέα Bentley Bentayga;

ΝΕΑ

Η Bentayga, υπάρχει στην αγορά για περίπου μία δεκαετία και πλέον έχει έρθει η περίοδος της αντικατάστασής της από την Bentley.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley, πριν από δέκα χρόνια παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα εξωπραγματικό πρωτότυπο, το EXP 9. Οι επισκέπτες έμεναν έκπληκτοι από αυτό που έβλεπαν μπροστά τους, ένα εξόφθαλμα προκλητικής σχεδίασης μεγάλων διαστάσεων όχημα.

Συζητώντας με τους υπεύθυνους της βρετανικής εταιρείας καταλάβαινες ότι αυτό θα ήταν ένα μελλοντικό νέο μοντέλο. Αν και δήλωναν ότι βασικός λόγος για τη δημιουργία του ήταν να «διερευνήσουν και να επεκτείνουν την αισθητική» των αυτοκινήτων τους, το EXP 9 (φωτογραφία κάτω) θα ήταν η βάση για τη δημιουργία τής Bentayga, η οποία παρουσιάστηκε τριάμισι χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Advertisement
Advertisement

Το υπερπολυτελές SUV μοντέλο τής Bentley επανασχεδιάστηκε το 2020 και επικαιροποιήθηκε. Ωστόσο, η καινούργια γενιά του είναι μια υπόθεση που έχει αρχίσει να απασχολεί τους ανθρώπους της εταιρείας ως προς τη διαδικασία εξέλιξής της.

Η καινούργια Bentayga αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025, δέκα χρόνια έπειτα από την εμφάνιση του μοντέλου στην αγορά. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τη σχεδίασή της. Έτσι, είναι ελεύθερο το πεδίο για όσους θέλουν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για την εμφάνισή της.

Advertisement

Ένας από αυτούς είναι ο επονομαζόμενος «Theottle» ο οποίος δημιούργησε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή εικόνες για το πώς θα μπορούσε να είναι το αμάξωμά της. Όπως βλέπουμε, εμπνεύστηκε από τη Mulliner Batur (επάνω), υιοθετώντας στοιχεία από αυτή, όπως τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, καθώς και καμπύλες του αμαξώματος. Τέλος, ως «βάση» χρησιμοποίησε φωτογραφίες τής Bentayga EWB («Extended Wheelbase») η οποία είναι η επιμηκυσμένη εκδοχή του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια μικρή αναβολή για την πρώτη ηλεκτρική Bentley
H Bentley Flying Spur Mulliner φόρεσε τα μαύρα της
Συνεργασία Bentley με Macallan

Advertisement

 

 

 

Advertisement