Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Mulliner Batur: Η απόλυτη χλιδή!

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Mulliner Batur: Η απόλυτη χλιδή!

ΝΕΑ

Bentley Mulliner Batur: Η απόλυτη χλιδή!

ΝΕΑ

Η Bentley θα γίνει και αυτή ηλεκτρική. Όμως πριν φθάσει εκεί φτιάχνει το πιο δυνατό αυτοκίνητό της με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και το συνδυάζει με μία νέα και άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλες οι εταιρίες του γκρουπ VW, έτσι και η ιστορική Bentley οδεύει ολοταχώς προς το ηλεκτροκίνητο μέλλον της. Όμως, η πορεία αυτή θα είναι σταδιακή και μέχρι την πλήρη επικράτηση των μπαταριών, οι Βρετανοί έχουν το ελεύθερο να συνεχίζουν να παρουσιάζουν μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό γίνεται ξεκάθαρο με το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για την Bentley Mulliner Batur, η οποία είναι ένα grand coupe με απίστευτη πολυτέλεια και μία αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα της εταιρίας, του W12 6λιτρου twin turbo.

Λίγο πριν δώσει την θέση του στην ηλεκτροκίνηση, ο κινητήρας αυτός κάνει μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις, και έτσι χάρη σε αλλαγές στην εισαγωγή, σε νέα τούρμπο, μεγαλύτερα intercoolers και διάφορες ακόμα αλλαγές αποκτά μία συνολική αναβάθμιση.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε όλα τα παραπάνω, η Batur είναι η ισχυρότερη Bentley παραγωγής, καθώς η ισχύς ανέβηκε στους 740 ίππους και η ροπή έφθασε τα 1.000 Nm.

Αυτό σημαίνει ότι είναι 81 ολόκληρους ίππους πιο ισχυρή από την δυνατότερη μέχρι σήμερα Continental GT Speed. Kαι προφανώς θα είναι και πιο γρήγορη σε επιδόσεις (η GT Speed κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα), αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για την Batur.

Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ υπάρχει τετραδιεύθυνση για μεγαλύτερη ευελιξία, σύστημα torque vectoring και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στον πίσω άξονα.

Η Batur διαθέτει επίσης στάνταρ αερανάρτηση, ηλεκτρικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές ράβδους, φρένα από ένα εξελιγμένο υλικό με βάση το carbon fiber με δεκαπίστονες (!) δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Advertisement

Πέρα όμως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, στην Batur γίνεται μία πρώτη “πρόβα” από την σχεδιαστική αλλαγή που θα συντελεστεί στα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας και δη στα ηλεκτρικά της.

Και εδώ η εταιρία είναι φειδωλή σε σχόλια, αν και από όσα μπορούμε να δούμε υπάρχει μία νέα και άκρως εντυπωσιακή μάσκα που είναι τοποθετημένη χαμηλότερα και εντελώς κάθετη, δημιουργώντας ένα πολύ δυναμικό εμπρός μέρος που καθηλώνει.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τις γραμμές να είναι πιο μίνιμαλ και στιλάτες και δίνουν τόνο τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι μία μετεξέλιξη αυτών που είχαμε δει στην Bacalar.

Οι αναλογίες είναι ακόμα πιο σπορ με το αυτοκίνητο να έχει ένα μεγάλο καπό και την καμπίνα να έχει μετακινηθεί προς τα πίσω. Ενώ την συνολική αισθητική υπέρβαση ολοκληρώνουν στοιχεία όπως ένα splitter εμπρός που συνδυάζεται με αεροδυναμικά skirts στο πλάι, diffuser από carbon στο πίσω μέρος, μία αναδιπλούμενη αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και πανέμορφες ζάντες των 22 ιντσών.

Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης τόσο στο αμάξωμα και τους χρωματισμούς του όσο και στο σαλόνι. Το τελευταίο είναι η επιτομή της χλιδής και της πολυτέλειας, συνδυάζοντας σπορ χαρακτηριστικά όπως τα εξαιρετικά καθίσματα, και έναν υψηλής ποιότητας διάκοσμο με λεπτομέρειες από χρυσό και πανάκριβο ξύλο.

Σύμφωνα με την Bentley, η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου θα αφορά μόλις 18 κομμάτια τα οποία ήδη έχουν κλειστεί από καλούς πελάτες της εταιρίας. Το κόστος της αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. και η κάθε μία θα κατασκευαστεί σε άμεση συνεργασία με τον πελάτη έτσι ώστε να είναι μοναδική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Bentley Flying Spur Mulliner φόρεσε τα μαύρα της
Μια μικρή αναβολή για την πρώτη ηλεκτρική Bentley
Τι συμβολίζει η νέα Bentley Mulliner Batur;