Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Bentley Bentayga XXL

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η νέα Bentley Bentayga XXL

ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Bentley Bentayga XXL

ΝΕΑ

Η Bentley πρόσθεσε ένα πέμπτο μοντέλο στην πολυτελή της γκάμα, παρουσιάζοντας τη νέα Bentayga με το μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Advertisement
Advertisement

Η νέα μακρύτερη εκδοχή της Bentayga, «κακομαθαίνει» έτι περαιτέρω τους πίσω επιβάτες, μια και είναι εκείνοι που επωφελούνται από την αύξηση αυτή του μεταξονίου.

Η πιο ευδιάκριτη αλλαγή στην έκδοση του μοντέλου με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, στην Bentayga EWB, είναι η επιμήκυνση των πίσω θυρών που έτσι δημιουργείται και μεγαλύτερο άνοιγμα για την επιβίβαση και την αποβίβαση των πίσω επιβατών. Πέραν όμως της προφανούς διαφοράς, είναι και μια σειρά από αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό που «έρχονται» μαζί με τη νέα έκδοση. Η Bentley ισχυρίζεται πως τα νέα Bentley Airline Seats του μοντέλου, είναι τα πιο προηγμένα καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο. Μέσω ειδικών οθονών αφής, οι επιλογές ρύθμισης των καθισμάτων είναι πρακτικά ατελείωτες.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές τις ρυθμίσεις, περιλαμβάνεται και εκείνη που φέρνει την πλάτη του καθίσματος σε κλίση 40 μοιρών, χάρη στην οποία οι επιβάτες μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδρομής. Τα καθίσματα της νέας Bentayga φέρουν πρωτοποριακά συστήματα κλιματισμού που μπορούν να ανιχνεύσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία της επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με τα σώματα των επιβατών και στη συνέχεια να ενεργοποιούν τη θέρμανση ή τον αερισμό τους αναλόγως. Τα καθίσματα χρησιμοποιούν επίσης αισθητήρες πίεσης σε όλη την επιφάνεια του καθίσματος και μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές σε έξι ζώνες πίεσης ανά κάθισμα, για μείωση της κούρασης σε μεγάλες διαδρομές.

Άλλα πολυτελή χαρακτηριστικά που βρίσκει κανείς στη νέα Bentayga, είναι το ηλεκτρικό κλείσιμο της πόρτας (για πρώτη φορά σε Bentley), τα θερμαινόμενα υποβραχιόνια στις πίσω πόρτες αλλά και ανάμεσα στους επιβάτες και η νέας σχεδίασης δερμάτινη επένδυση. Στις τελευταίες, χάρη στην ιδιαίτερα λεπτή διάτρηση, έχουμε και μια ιδιαίτερη μορφή φωτισμού, στο χρώμα και την ένταση που επιθυμούν οι επιβάτες. Αν και η νέα, μακρύτερη Bentayga είναι εύκολο να ξεχωρίσει, η Bentley την έχει εφοδιάσει και με μια ιδιαίτερη μάσκα εμπρός με κάθετες γρίλιες- όπως είναι στην Flying Spur– καθώς και νέο φινίρισμα «καθρέπτη» στους τροχούς των 22 ιντσών.

Advertisement

Κάτω από το εμπρός καπό, ο V8 των 4,0 λίτρων με 550 ίππους και 770 Nm ροπής, μπορεί και επιταχύνει από στάση το εντυπωσιακό αμάξωμα του πολυτελούς SUV από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 290 χλμ./ώρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως για τη Bentley, η Bentayga αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μοντέλο που αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στις συνολικές πωλήσεις των 14.657 αυτοκινήτων που διατέθηκαν μέσα στο 2021. Τιμές και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη νέα Bentayga EWB, θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες επιλογές εξατομίκευσης θα έχει η XL Bentley Bentayga;
H Bentley Bentayga Speed ​​by Mansory είναι έτοιμη για… πόλεμο
Ηλεκτρική επάνοδος για την Bentley Mulsanne

 

Advertisement