Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το φουτουριστικό τιμόνι του νέου Lexus RZ 450e;

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως σας φαίνεται το φουτουριστικό τιμόνι του νέου Lexus RZ 450e;

ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το φουτουριστικό τιμόνι του νέου Lexus RZ 450e;

ΝΕΑ

Τη μόδα που ξεκίνησε η Tesla με τα τιμόνια τύπου yoke φαίνεται ότι συνεχίζει η Lexus στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το RZ 450e.

Advertisement
Advertisement

Mετά από δεκαετίες στα υβριδικά συστήματα και αρκετό καιρό αναμονής, η Lexus φέρνει και αυτή στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο. To νέο RZ 450e είναι ήδη έτοιμο και όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρία θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 20 Απριλίου.

Το αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο τον Δεκέμβριο του 2021 μαζί με όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια, ενώ τον Φεβρουάριο δόθηκαν και οι πρώτες εικόνες για το μοντέλο παραγωγής.

Τώρα, λίγες ημέρες πριν την παρουσίασή του στον διεθνή Τύπο, η Lexus μας δίνει και μία πρώτη γεύση από το εσωτερικό του. Εκεί όπου η ιαπωνική εταιρία παρουσιάζει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα, καθώς φαίνεται να υιοθετεί το τιμόνι τύπου yoke το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Tesla.

Advertisement
Advertisement

Ένα τιμόνι που ήδη έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο και έχει απαγορευτεί σε κάποιες αγορές, και για το οποίο μένει να δούμε αν η Lexus θα το κρατήσει και στην έκδοση παραγωγής, και σε ποιες αγορές του κόσμο.

Πέρα από το ιδιόμορφο τιμόνι, αυτό που βλέπουμε σε πρώτη φάση είναι ένα αρκετά μοντέρνο σε σχεδίαση ταμπλό, με μικρό ψηφιακό πίνακα οργάνων (προφανώς θα υπάρχει head-up display) και μία μεγάλη κεντρική οθόνη για το σύστημα πολυμέσων. Η γενικότερη εικόνα πάντως είναι πιο premium από το αντίστοιχο Toyota καθώς τα υλικά δείχνουν πιο προσεγμένα και περισσότερο αναβαθμισμένα.

Advertisement

Μιλώντας για την Toyota, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο Lexus μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και το ηλεκτρικό σύστημα με το Toyota bZ4X (αλλά και με το παρόμοιο Subaru Solterra). Η σχεδίαση του αμαξώματος διατηρεί τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας, ιδίως την εντυπωσιακή μάσκα και το έντονο ανάγλυφο στο πλάι, ενώ το πίσω μέρος έχει έντονη κλίση και μεγάλα LED φωτιστικά σώματα που καλύπτουν όλο το πλάτος του αμαξώματος.

Advertisement

Το Lexus RZ 450e είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που βασίζεται στο πλαίσιο TNGA του γκρουπ Toyota, αν και στόχος στην περίπτωσή του είναι μία premium θέση στην αγορά, απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Tesla Model Y, το Audi Q4 e-tron ή την Ford Mustang Mach-E.

H ισχύς θα προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ με σύστημα τετερακίνησης, το οποίο είναι εξελιγμένο για το συγκεκριμένο μοντέλο με την ονομασία Direct4. Η μπαταρία θα είναι στις 90 kWh με αυτονομία στα 600 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις. Περισσότερα και πιο αναλυτικά θα έχουμε στην διάθεσή μας όσο θα πλησιάζουμε προς την πλήρη και επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου σε λίγες ημέρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lexus NX: Κορυφαία υβριδικά συστήματα στα πολυτελή SUV
Αποκαλύφθηκε το νέο Lexus LC Hokkaido Edition
Πόσο περιμένει κανείς για το Lexus LX600 στην Ιαπωνία;