Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο περιμένει κανείς για το Lexus LX600 στην Ιαπωνία;

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο περιμένει κανείς για το Lexus LX600 στην Ιαπωνία;

ΝΕΑ

Πόσο περιμένει κανείς για το Lexus LX600 στην Ιαπωνία;

ΝΕΑ

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και στην παράδοση των νέων αυτοκινήτων στους αγοραστές τους αλλά η περίοδος αναμονής για το Lexus LX600, ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Advertisement
Advertisement

Ένα μοντέλο που θεωρείται κανονικός αντίπαλος για τα μοντέλα της Maybach λόγω της πολυτέλειάς του, θα περίμενε κανείς να έχει μεγάλο χρόνο αναμονής.

Όχι λόγω του μεγάλου όγκου των πωλήσεων- με τη ζήτηση δηλαδή να ξεπερνά την προσφορά, μια και μιλάμε για ένα έτσι και αλλιώς ιδιαίτερο μοντέλο. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη περίπτωση που πριν αρχίσει να διατίθεται στην αγορά των ΗΠΑ, έχει ήδη εξαντληθεί για εκείνη της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για το νέο Lexus LX 600 που είναι προφανώς το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας και έχει ένα ασυναγώνιστο επίπεδο πολυτέλειας και εξοπλισμού, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ξεχωριστά -business class- καθίσματα πίσω. Το μοντέλο που για την Ιαπωνική αγορά έχει εξαντληθεί και για να ικανοποιηθούν οι παραγγελίες που έχει δεχτεί η Lexus, θα πρέπει να περάσουν παραπάνω από τους σχετικά συνήθεις 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, βάζοντας σήμερα μια παραγγελία, ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του LX600 θα πάρει το αυτοκίνητο που παραγγέλνει, το… 2026! Ο χρόνος αναμονής είναι 4 χρόνια και αυτό οφείλεται σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ιαπωνία, στο ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα του είδους είναι έτσι και αλλιώς μεγάλη.

Advertisement

Για το συγκεκριμένο μοντέλο, υπάρχει ειδικό κοινό που ενδιαφέρεται μόνο για μοντάλα της Lexus, επομένως είναι λογικό το Lexus LX σχεδόν με την ανακοίνωση της νέας του έκδοσης, να εξαντλείται ως παραγωγή, ακόμα και για δύο χρόνια μπροστά. Είναι η πρώτη φορά, που το LX 600 στην έκδοση Ultra Luxury έχει τέσσερα ανεξάρτητα ατομικά καθίσματα, με μια μεγάλη οθόνη για τους πίσω.

Advertisement

Με 1,10 μέτρα χώρο για τα πόδια των πίσω, είναι δυνατή η διαμόρφωση της καμπίνας με τρόπο που να μπορεί να οδηγηθεί από σοφέρ, όπως κάθε λιμουζίνα που σέβεται τον εαυτό της. Για την αμερικάνικη αγορά, το Lexus LX 600 που έχει ήδη εξαντληθεί στην Ιαπωνία, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου.

Advertisement

Οι τιμές εκεί ξεκινούν από τα 77.800 ευρώ, με την κορυφαία Ultra Luxury έκδοση, να κοστολογείται στα 112.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Lexus δεν προβλέπεται προς το παρόν να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου το πιθανότερο θα ήταν πως η τιμή του θα «εκτινασσόταν» σε δυσθεώρητα ύψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο νέος “Πρίγκιπας του Bel-Air” οδηγεί Lexus; (video)
Κόβει την ανάσα το ηλεκτρικό hypercar της Lexus
Νέο, μυστηριώδες ηλεκτρικό SUV από τη Lexus