Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus NX: Κορυφαία υβριδικά συστήματα στα πολυτελή SUV

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus NX: Κορυφαία υβριδικά συστήματα στα πολυτελή SUV

ΝΕΑ

Lexus NX: Κορυφαία υβριδικά συστήματα στα πολυτελή SUV

ΝΕΑ

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαία ποιότητα και premium χαρακτηριστικά ποιότητας αλλά και μία νέα γενιά υβριδικών συστημάτων κίνησης, το Lexus NX αποτελεί μία μοναδική πρόταση στα σύγχρονα πολυτελή SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Lexus συνεχίζει την μακρά πορεία της στην δημιουργία ξεχωριστών αυτοκινήτων σε κάθε κατηγορία, παρουσιάζοντας ένα SUV μιας νέας γενιάς, εκεί όπου η πολυτέλεια και η κορυφαία τεχνολογική συγκρότηση σμίγει με τα μοναδικά σε απόδοση και χαρακτηριστικά υβριδικά συστήματα της ιαπωνικής εταιρίας.

Το νέο Lexus NX δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει προηγηθεί και δεν έχει αντίστοιχο σε άλλο όχημα της κατηγορίας του, διαθέτοντας μία συναρπαστική εμφάνιση και σπουδαίες καινοτομίες στα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά. Και όλα αυτά διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της Lexus, όντας το πιο πολυτελές και ποιοτικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Βασισμένο στη νέα αρχιτεκτονική “Global Architecture K-Platform” που εξασφαλίζει χαμηλό κέντρο βάρους, το νέο NX έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το απερχόμενο. Το μήκος είναι 4,660 μ. (+20 χλστ), το πλάτος 1,865 μ. (+20 χλστ), το ύψος 1,640 μ. (+5 χλστ) και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,690 μ. (+30 χλστ).

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το νέο Lexus NX εντυπωσιάζει με την μεγάλη χαρακτηριστική μάσκα η οποία συνοδεύεται από πολύ εντυπωσιακούς προβολείς και πολύ ιδιαίτερα LED ημέρας, σε συνδυασμό με ένα κομψό σπλίτερ χαμηλά στον προφυλακτήρα. Εξίσου εντυπωσιακό και με απλή όσο και λειτουργική ομορφιά είναι το πίσω μέρος, με την κομψή ενιαία σειρά φώτων LED που εκτείνεται σε όλο το πίσω μέρος και τους πολύ ξεχωριστούς τροχούς διάστασης 20 ιντσών.

Το σαλόνι του νέου Lexus NX χαρακτηρίζεται από την μίνιμαλ σχεδίαση και την χρήση ποιοτικών στην όψη υλικών. Στο οπτικό πεδίο του οδηγού κυριαρχούν η οθόνη αφής 14 ιντσών (στάνταρ στις 9,8 ίντσες) η οποία είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία ενώ εξίσου μεγάλος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που φθάνει έως και τις 10 ίντσες. Διατίθεται επίσης και Head Up Display το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του.

Advertisement

Το σαλόνι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξασφαλίζει την άνεση και την χαλαρή ατμόσφαιρα για τους επιβάτες, με μεγάλους χώρους και συστήματα όπως την δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού φωτισμού σε 64 διαφορετικές αποχρώσεις. Μεταξύ των στοιχείων του εξοπλισμού που διαθέτει το Lexus NX ξεχωρίζουν μοναδικά στοιχεία πολυτέλειας όπως το νέο ηχοσύστημα της κορυφαίας Mark Levinson με 17 ηχεία.

Advertisement

Υπάρχει επίσης και το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού S-Flow το οποίο αντιλαμβάνεται ποια καθίσματα είναι κατειλημμένα και που πέφτει ο ήλιος, έτσι ώστε να προσαρμόσει ανάλογα την λειτουργία του κλιματισμού.

lexus nx

Το Lexus NX διαθέτει το πιο πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της κατηγορίας του. Το LSS+ 3.0 (Lexus Safety System Plus) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Προσαρμοζόμενο Cruise Control DRCC, Αποφυγή Πρόσκρουσης PCS, Ανίχνευση Πεζών & Ποδηλατιστών Ημέρα & Νύχτα, Μοτοσικλετιστών Ημέρα, Υποβοήθηση Στροφής σε Διασταύρωση IA, Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας LTA, Ειδοποίηση Παρέκκλισης από τη Λωρίδα LDA, Αυτόματη ψηλή Δέσμη Φώτων AHB, Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης RSA.

Advertisement

Υπάρχει επίσης και το καινοτόμο σύστημα e-latch electronic door release που προειδοποιεί για αυτοκίνητα ή ποδήλατα που πλησιάζουν από πίσω, και αποτρέπει το άνοιγμα της πόρτας για την αποφυγή ατυχημάτων.

lexus nx

To νέο Lexus NX διατίθεται σε δύο εκδόσεις με εξελιγμένα υβριδικά συστήματα, ένα κλασικό και ένα plug-in. To 350h εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο των 2,5 λίτρων με καύσιμο την βενζίνη και ισχύ 190 ίππων και ροπή 239 Nm και έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση στους 182 ίππους. Στην τετρακίνητη έκδοση υπάρχει ένας ακόμα ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα με απόδοση στους 54 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς και στις δύο περιπτώσεις φθάνει στους 244 ίππους.

Στη νέα γενιά του Lexus NX διατίθεται και το πρώτο plug-in υβριδικό στην ιστορία της Lexus, το NX450h+. O κινητήρας σε αυτή την περίπτωση φθάνει στους 185 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 182 ίππων, με την συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 309 ίππους. Η μπαταρία που συνοδεύει το υβριδικό σύστημα είναι στις 18,1 kWh και η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει τα 76 χιλιόμετρα ή 98 χιλιόμετρα σε αστική χρήση. Η φόρτισή της διαρκεί μόλις 2,5 ώρες, ενώ η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα.

Χάρη στην μακρόχρονη τεχνογνωσία της Toyota, το plug-in υβριδικό της σύστημα είναι με διαφορά το καλύτερο και πιο αποδοτικό της κατηγορίας του, καθώς προσφέρει τις κορυφαίες επιδόσεις, την καλύτερη επιτάχυνση ως αμιγώς ηλεκτρική, και την μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Είναι επίσης και αυτό με τις μικρότερες εκπομπές CO2 με 22-26γρ/χλμ (ανταγωνισμός είναι 30-55γρ/χλμ), αλλά και με την χαμηλότερη κατανάλωση 0,9-1,1λτ/100χλμ (ανταγωνισμός 2,2-4λτ/100χλμ), με το πρότυπο WLTP.

lexus nx

Aξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τα plug-in υβριδικά άλλων κατασκευαστών με μικρή ικανότητα αποφόρτισης (κάτι που επιβαρύνει την κατανάλωση καθώς συμπεριφέρονται ως βαριά συμβατικά μόλις τελειώσει η μπαταρία), η Lexus έχει την πρωτοποριακή τεχνολογία αυτοφόρτισης με αποτέλεσμα να φορτίζει σημαντικά περισσότερο την μπαταρία κατά την διάρκεια της κίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι όταν αδειάσει εντελώς η μπαταρία στο 450h+, το όχημα συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως Lexus Hybrid Electric, με πολύ χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένους ρύπους σε σύγκριση με όλα τα PHEV στον κόσμο.

Η τεχνογνωσία της Lexus είναι τόσο πλήρης που επιτρέπει στο NX450h+ να έχει τοποθετημένη την μπαταρία του κάτω από τον χώρο των επιβατών με ιδιαίτερα έξυπνο και αποδοτικό τρόπο. Κάτι που του επιτρέπει να έχει χαμηλά το κέντρο βάρους, αλλά να διατηρεί την μεγάλη απόσταση από το έδαφος με το απλό Hybrid Electric και να παραμένει και ιδιαίτερα μεγάλος ο χώρος αποσκευών που φθάνει στα 545 λίτρα.

lexus nx

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο οδηγός του μπορεί να φορτίζει κάθε 75-100 χιλιόμετρα και να κινείται μόνιμα ηλεκτρικά, με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Και παράλληλα αν αποφασίσει να κάνει κάποιο μεγάλο ταξίδι, το ΝΧ 450h+ δεν έχει κανένα άγχος καθώς έχει συνδυαστική αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα.

Η τιμή εκκίνησης του Lexus NX 450h+ (Plug-In Hybrid) ξεκινά από τα 63.900€ από την πλήρη έκδοση Executive με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά 10’’ Οθόνη Touch και 10 ηχεία, ατμοσφαιρικό φωτισμό, 18’’ Ζάντες, Συνθετικό Δέρμα, Υποβοήθηση Ασφαλούς Εξόδου SEA, Κάμερα Οπισθοπορείας BGM, Υποβοήθηση Στάθμευσης με Παρακολούθηση Διερχόμενης Κίνησης κατά την όπισθεν με Αυτόματη Πέδηση PKSB και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά τεχνολογίας και πολυτέλειας.

H τιμή εκκίνησης για το NX350h ξεκινά από τα 51.900€ , με αντίστοιχα πλούσιο εξοπλισμό για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, αποτελώντας μία ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μία αναβάθμιση στο όχημά τους προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης, χωρίς όμως να θέλουν να εξαρτώνται από την εξωτερική φόρτιση και το άγχος της αυτονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το ΝΧ350h κάνει κατά μέσο όρο το 65% μιας διαδρομής αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, κάτι που εκτός από το ότι το καθιστά το πιο οικονομικό SUV της κατηγορίας του, αναβαθμίζει σημαντικά και τον premium χαρακτήρα του στην οδήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκαλύφθηκε το νέο Lexus LC Hokkaido Edition
Οδηγούμε το νέο Lexus NX στην Ισπανία
Στην Ελλάδα το νέο Lexus NX (+τιμές)