Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιστορική στιγμή: Η Ferrari πουλάει περισσότερα υβριδικά!

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιστορική στιγμή: Η Ferrari πουλάει περισσότερα υβριδικά!

ΝΕΑ

Ιστορική στιγμή: Η Ferrari πουλάει περισσότερα υβριδικά!

ΝΕΑ

Ήταν κάτι που όλοι περίμεναν να έρθει σε μεταγενέστερη φάση. Όμως η ιταλική μάρκα φαίνεται ότι μπαίνει πλέον για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Σε μια σημαντική αλλαγή στην πορεία της ιταλικής μάρκας αλλά και όλης της αυτοκίνησης, η Ferrari ανέφερε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα υβριδικά οχήματα ξεπερνούν σε πωλήσεις τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Από τα 3.459 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 51,3% ήταν εξηλεκτρισμένα, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Η αποκάλυψη αυτή κοινοποιήθηκε σε επίσημο έγγραφο που παρουσιάστηκε στους επενδυτές, αποδεικνύοντας τις εξελισσόμενες τάσεις της αγοράς της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, η γκάμα της Ferrari περιελάμβανε εννέα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και τέσσερα υβριδικά.

Ειδικότερα, η ζήτηση καθορίστηκε από τις σειρές 296 και SF90, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

Αν και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari αναμένεται το 2025, η αύξηση των πωλήσεων υβριδικών αναδεικνύει τη δέσμευση της μάρκας να υιοθετήσει καθαρότερες τεχνολογίες.

Advertisement

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η εταιρεία προβλέπει ότι το 40% των αυτοκινήτων που θα παραδίδονται στους πελάτες θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ ένα άλλο 40% θα είναι υβριδικά.

Advertisement

Αυτή η μετατόπιση ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, η οποία οφείλεται στους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων και στην αυξανόμενη εστίαση στη βιωσιμότητα.

Ενώ το μέλλον φαίνεται να επικεντρώνεται στον ηλεκτρισμό, ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Benedetto Vigna υπογράμμισε τις δυνατότητες για νέες εξελίξεις.

Τόνισε τη συμβατότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης με τα συνθετικά καύσιμα, υποδεικνύοντας μια πιθανή οδό για βιώσιμες λύσεις. Και ίσως με αυτόν τον τρόπο να επιβιώσουν και οι θρυλικοί κινητήρες της, για λίγους και πολύ εκλεκτικούς πελάτες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο Ιταλίδες ντίβες, σαν το παλιό καλό κρασί!
Τα ακριβά γούστα της οικογένειας Μελισσανίδη
Στην πίστα με τις Ferrari 499P Modificata και 296 Challenge (+video)