Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως είναι να οδηγείς μια Porsche 911 με κινητήρα F1; (+video)

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως είναι να οδηγείς μια Porsche 911 με κινητήρα F1; (+video)

ΝΕΑ

Πως είναι να οδηγείς μια Porsche 911 με κινητήρα F1; (+video)

ΝΕΑ

H Lanzante έχει κέφια! Δεν εξηγείται αλλιώς, αυτό που έκανε σε μια κλασική Porsche, γενιάς 930…

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνογνωσία της Formula 1, μεταφέρεται σε… γήινες εκδόσεις σπορ μοντέλων, ούτε καν η πρώτη φορά ένα τέτοιο αυτοκίνητο έχει τοποθετημένο στην «καρδιά» του κινητήρα από μονοθέσιο.

Ναι, καλά θυμάστε, υπάρχει η Mercedes AMG One. Αλλά αυτή η μεταμόρφωση της Porsche 911 (930), έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Γνωρίζουμε ότι το εμβληματικό γερμανικό μοντέλο, είναι η «αδυναμία» όλων των καλών βελτιωτών του πλανήτη. Όπως, επίσης ότι η βρετανική Lanzante ασχολείται με το συγκεκριμένο project από το 2019.

Από τότε έχει κατασκευάσει 11 μονέδες της 930 TAG Turbo, έχοντας πουλήσει τις 8, μία εξ’ αυτών στον βετεράνο πιλότο της McLaren, Στέφαν Γιόχανσον.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το αυτοκίνητο, τροφοδοτούμενο από έναν από τους κινητήρες V6 TAG Turbo 1,5 λίτρων που κατασκεύασε η Porsche για τη McLaren τη δεκαετία του 1980, προέρχεται από το μονοθέσιο MP4/3. Με το οποίο ο Γιόχανσον κατέκτησε την 7η θέση στο Grand Prix της Αυστρίας το 1987.

Από τότε που εγκατέλειψε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Γιόχανσον άνοιξε το δικό του καλλιτεχνικό στούντιο στην Καλιφόρνια, αλλά οι δεσμοί με την ταχύτητα δεν κόβονται έτσι απλά, όπως αποδεικνύει αυτή η άκρως σκληροπυρηνική Porsche.

Advertisement

Βέβαια, η Lanzante έχει κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις, «αποσυντονίζοντας» τον κινητήρα από τις προδιαγραφές της F1 και μειώνοντας την ιπποδύναμη από τους 750 στους 503 ίππους. Το ίδια «δίαιτα», όμως, έκανε και στο αμάξωμα, με την Porsche να ζυγίζει λίγο παραπάνω από έναν τόνο!

Advertisement

Οπότε οι δυνατότητές της είναι εκπληκτικές, όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο του Μάγκνους Γουόκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με τη νέα Porsche Macan στη Γερμανία
Porsche: Η ηλεκτρική Macan έρχεται, η συμβατική μένει
Η πιο μπλε Porsche 993 Speedster που έχουμε δει ποτέ