Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς είναι να κινείσαι με 300 χλμ./ώρα με hypercar 8 εκατομμυρίων; (+video)

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς είναι να κινείσαι με 300 χλμ./ώρα με hypercar 8 εκατομμυρίων; (+video)

ΝΕΑ

Πώς είναι να κινείσαι με 300 χλμ./ώρα με hypercar 8 εκατομμυρίων; (+video)

ΝΕΑ

Πρόκειται για μια απορία που απασχολεί εκατομμύρια οδηγούς. Αλλά σε ελάχιστους έχει διαλευκανθεί.

Advertisement
Advertisement

Πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουν ονειρευτεί να κάτσουν πίσω από το τιμόνι ενός υπερ-αυτοκινήτου εκατοντάδων ίππων; Και πόσοι θα έλεγαν όχι αν τους προσφερόταν η ευκαιρία να αισθανθούν την αδρεναλίνη που προκαλεί η κίνηση με 300 χλμ./ώρα;

Πραγματικά ελάχιστοι. Και εδώ που τα λέμε, εμείς δεν γνωρίζουμε κάποιον. Η έντονη θέληση, δυστυχώς όμως, δεν αρκεί. Καθώς τα αυτοκίνητα που μπορούν να υπερβούν το ψυχολογικό όριο των 300 χλμ./ώρα είναιμετρημένα κουκιά. Άσε που κοστίζουν και μια περιουσία και (ΕΥΤΥΧΩΣ) υπάρχουν τα όρια ταχύτητας που μεριμνούν για την ασφάλεια των οδηγών και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Πολλές φορές, λοιπόν, αρκούμαστε να βιώνουμε τη συγκεκριμένη εμπειρία όχι δια ζώσης, με φυσικά παρουσία αλλά εξ’ αποστάσεως, διαδικτυακά. Ταξιδεύοντας νοερά στο «πιλοτήριο» των τετράτροχων κομψοτεχνημάτων μέσω κάποιων οπτικοακουστικών υλικών στο Youtube.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίστοιχο συμβιβασμό θα καταφύγουμε και τώρα. Σε βίντεο των Αμερικανών συναδέλφων μας από το Motor1, μεταφερόμαστε στη διάσημη πίστα του Nardo, στη Νότια Ιταλία, ανάμεσα στο Λέτσε και την Καλλίπολη.

Πρόκειται για έναν παράδεισο για τα υπό εξέλιξη μοντέλα, όπου οι κατασκευαστές συρρέουν για να δοκιμάσουν τα νέα τους μοντέλα, με επίκεντρο την ταχύτητα, το στήσιμο του αυτοκινήτου και – εφόσον πρόκειται για ηλεκτρικά – την αυτονομία.

Advertisement

Εκεί μας περιμένει ο δημοσιογράφος Alessandro Lago, ο οποίος είχε την ευκαιρία να κάτσει στη θέση του συνοδηγού μιας εκ των μόλις 10 Bugatti Centodieci, των 8 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Πρόκειται για ένα hypercar που αναβιώνει τη θρυλική EB110 και κινείται από έναν W16 quad-turbo 8,0 λτ. με 1.600 άλογα. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,4 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,1 και η τελική αγγίζει τα 380 χλμ./ώρα.

Advertisement

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μια γεύση σχετικά με το πώς είναι να κινείσαι με 300 χλμ./ώρα με ένα hypercar των 8 εκ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι η κίνηση με 300 χλμ./ώρα γίνεται σε πίστα και απαγορεύονται ρητά τέτοιου είδους πρακτικές σε δημόσιους δρόμους. 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Bugatti ανακατασκεύασε τη Veyron 16.4 Grand Sport
Μπορεί να δούμε ένα ηλεκτρικό SUV Bugatti;
Πόσες καινούργιες Mercedes AMG GT αντιστοιχούν σε μεταχειρισμένη Bugatti Divo;