Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες καινούργιες Mercedes AMG GT αντιστοιχούν σε μεταχειρισμένη Bugatti Divo;

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες καινούργιες Mercedes AMG GT αντιστοιχούν σε μεταχειρισμένη Bugatti Divo;

ΝΕΑ

Πόσες καινούργιες Mercedes AMG GT αντιστοιχούν σε μεταχειρισμένη Bugatti Divo;

ΝΕΑ

Γερμανός έμπορος βάζει πωλητήριο στο… μεταχειρισμένο hypercar από το Molsheim, αξιώνοντας πολλά περισσότερα από την αρχική τιμή του.

Advertisement
Advertisement

Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να εντάξει στο γκαράζ του ένα πολυτελές μοντέλο με πανίσχυρες επιδόσεις που του χαρίζει πελώρια χαμόγελα όταν επιβιβάζεται στο «πιλοτήριό» του; Δυστυχώς, όμως, για τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού η απόκτηση ενός supercar (πόσο μάλλον hypercar) αποδεικνύεται… όνειρο θερινής νυκτός.

«Θα απευθυνθούμε στην αγορά μεταχειρισμένων», θα σκεφτούν πολλοί… παρορμητικοί. Αλλά θα βρεθούν προς εκπλήξεως. Αυτό διότι στις περισσότερες περιπτώσεις το πέρασμα των χρόνων όχι μόνο δεν επιφέρει μείωση της τιμής, αλλά την εκτοξεύει στα ύψη.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Bugatti Divo που είχε παρουσιαστεί το 2018, χριζόμενη ευθύς εξαρχής ως το ακριβότερο δημιούργημα της εταιρείας από το Molsheim. Με την τιμή της να ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ (προ φόρων) και μόλις 40 κομμάτια διαθέσιμα, είναι λογικό το μοντέλο να αναπτύξει… μεγάλο βαθμό σπανιότητας. Και πολλοί από τους ιδιοκτήτες της να επιχειρούν να θησαυρίσουν αξιώνοντας αμύθητα ποσά.

Μια τέτοια περίπτωση εντοπίζεται στη γερμανική ιστοσελίδα αγγελιών “Mobile”. Η τιμή – κρατηθείτε- αγγίζει τα 7.437.500 ευρώ (μετά φόρων), η οποία, με απλά μαθηματικά, αντιστοιχεί σε όσο κοστίζουν 36 Mercedes AMG GT Roadster.

Η Divo προς πώληση ανήκει σε έναν Γερμανό έμπορο αυτοκινήτων που πέρα από την Divo, διατηρεί δυο ακόμα μοντέλα της Bugatti, μία Chiron Sport Noire και δύο Chiron Sports, χωρίς να απουσιάζουν και κάποιες Ferrari.

Advertisement

Η Divo κινείται από έναν quad-turbo W16 8.000 κ.εκ. απόδοσης 1.500 PS/ 1.600 Nm ροπής που της επιτρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα και της χαρίζει τελική ταχύτητα της τάξεως των 380 χλμ./ώρα.

Δείτε την αγγελία ιδίοις όμμασι εδώ

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ
Η Bugatti Chiron της Hermes
To launch control της Bugatti Chiron (video)