Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί να δούμε ένα ηλεκτρικό SUV Bugatti;

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορεί να δούμε ένα ηλεκτρικό SUV Bugatti;

ΝΕΑ

Μπορεί να δούμε ένα ηλεκτρικό SUV Bugatti;

ΝΕΑ

Η νέα κοινοπραξία Rimac και Bugatti μας επιφυλάσσει μελλοντικά σημαντικές εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Από την στιγμή που η κροατική Rimac μπήκε ενεργά στην γαλλογερμανική Bugatti, με τον 33χρονο Mate Rimac να ηγείται της νέας συμμαχίας, η φίρμα από το Molsheim έχει την τεχνογνωσία για να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες, πέραν των hypercars.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bugatti Rimac άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να παρουσιαστεί ένα ακραίο μοντέλο, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα διαφορετικής φιλοσοφίας και χαρακτήρα όχημα, πέραν της γνωστής μας Chiron.

Advertisement
Advertisement

Ο πανέξυπνος Rimac και πνευματικός πατέρας του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής, Nevera, τόνισε πως σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει τη διαδικασία εξέλιξης ενός νέου «παρανοϊκού» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μοντέλου της Bugatti, που ίσως είναι κουπέ, ίσως SUV. Η τελευταία κατηγορία είναι και αυτή που προτιμούν οι περισσότεροι κατασκευαστές μοντέλων υψηλών επιδόσεων, όπως για παράδειγμα η Ferrari, Aston Martin και Lamborghini.

Επίσης, ο Κροάτης επιχειρηματίας είπε ότι ένα μελλοντικό μοντέλο με τα λογότυπα της γαλλικής εταιρείας θα μπορούσε να είναι «κάτι εντελώς τρελό που κανείς δεν σκέφτεται», δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πλέον δεν υπάρχουν όρια στο να εισέλθει η εταιρεία σε μία μετα-Chiron εποχή, όπου φυσικά θα αξιοποιηθεί στο έπακρο την τεχνογνωσία της Rimac πάνω στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του, ο Mate Rimac ανέφερε ότι η εταιρεία του θα λανσάρει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πριν από το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, που όμως δεν θα αποτελεί μία ανανεωμένη έκδοση του Nevera, αλλά θα είναι κατασκευασμένο κατά παραγγελία. Επιπλέον, οι τεχνικοί της έχουν ξεκινήσει δοκιμές πάνω σε ένα νέο θερμικό σύνολο με υβριδική τεχνολογία που θα τοποθετηθεί μελλοντικά σε ένα, προς το παρόν άγνωστο μοντέλο.

Advertisement

Φυσικά, σημαντική αξία αποτελεί ο αντικαταστάτης της Chiron που αναμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ ενδιαφέρον θα έχει το τι είδους κινητήρας θα τοποθετηθεί, εάν δηλαδή εξακολουθήσει να υφίσταται ο W16 των 8,0 λίτρων ή κάτι σαφώς με μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Bugatti Bolide των 4 εκατ. ευρώ!
Η Bugatti Chiron… κοντράρει μονοθέσιο της F1 (+video)
Το Rimac Nevera εμφανίστηκε στο Goodwood (video)

 

Advertisement