Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως επιβραβεύει η Mercedes-Benz τους πιστούς της πελάτες;

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως επιβραβεύει η Mercedes-Benz τους πιστούς της πελάτες;

ΝΕΑ

Πως επιβραβεύει η Mercedes-Benz τους πιστούς της πελάτες;

ΝΕΑ

Στη Mercedes-Benz βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τιμήσουν τους πιστούς πελάτες τους και όσους διατηρούν τα παλιά μοντέλα της στον χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Καθώς το αυτοκίνητο έχει γίνει καταναλωτικό προϊόν είναι αναμενόμενο να αλλάζουν τα οχήματα πολύ συχνά.

Όμως, στη Mercedes-Benz θέλουν να επιβραβεύουν αυτούς που έχουν το μεράκι και δείχνουν την αγάπη τους για τα παλιά μοντέλα της. Για τον λόγο αυτόν έχουν θεσπίσει δύο βραβεία.

Το πρώτο αφορά στη διατήρησή του σε άριστη κατάσταση διαχρονικά και το δεύτερο σε όσα μοντέλα της έχουν διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη περίπτωση, το παγκόσμιο ρεκόρ φαίνεται να το κατέχει ένας συμπατριώτης μας, ο Γρηγόρης Σαχινίδης (αρχική φωτογραφία), ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός ταξί.

Για την ιστορία, ο κύριος Σαχινίδης είχε αγοράσει το 1981 μια μεταχειρισμένη Mercedes Benz 240D η οποία κατασκευάστηκε το 1976. Με αυτή διήνησε συνολικά 4,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Advertisement

Τα στελέχη της εταιρείας στη Γερμανία έμαθαν για την περίπτωσή του και του ζήτησαν να παραχωρήσει το αυτοκίνητο στο Μουσείο της MercedesBenz ως το όχημα που έχει κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα στον κόσμο, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Αυτό έγινε το 2004 και του έδωσαν ως δώρο μία (τότε) καινούργια C-Class 200 CDI.

Advertisement

Ωστόσο, η MercedesBenz έχει βρει τον τρόπο να επιβραβεύει όσους φροντίζουν τα παλιά μοντέλα της. Αυτοί, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να κάνουν αίτηση προς τον τοπικό επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρείας και άνθρωπός της θα πιστοποιήσει την καλή και αυθεντική κατάστασή του.

Όταν το όχημα πάρει τη σχετική έγκριση, ο ιδιοκτήτης του λαμβάνει από τη MercedesBenz ένα βραβείο που είναι το εταιρικό έμβλημά της στο οποίο αναγράφεται ο λόγος της διάκρισης.

Advertisement

Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Η μία αφορά στα διανυθέντα χιλιόμετρα και η δεύτερη στα χρόνια ιδιοκτησίας τού οχήματος από το ίδιο άτομο. Στην πρώτη, δίνεται μετά τη συμπλήρωση από 100.000 έως 1.000.000 χλμ., αντίστοιχα, και η στη δεύτερη από 10 χρόνια έως 30 χρόνια, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQS 580 4Matic
H Mercedes-Benz GLC γίνεται και επταθέσια
Mercedes-Benz: Κορυφαία στην οδική ασφάλεια και την υποστήριξή της!