Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-Benz GLC γίνεται και επταθέσια

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-Benz GLC γίνεται και επταθέσια

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz GLC γίνεται και επταθέσια

ΝΕΑ

Η μεγάλη ζήτηση για τα μοντέλα της Mercedes-Benz στην Κίνα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία οχημάτων με μεγαλύτερο μεταξόνιο, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά. Η νέα GLC-Class είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz προσφέρει πλέον την καινούργια GLC-Class στην κινεζική αγορά και σε επιμηκυσμένη έκδοση και με επτά θέσεις.

Ωστόσο, η GLC-Class L, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη εκδοχή τού πολυτελούς SUV μοντέλου, βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο εργοστάσιο του Πεκίνου και προορίζεται μόνο για την ασιατική χώρα.

Στη Δύση, το νέο μοντέλο έχει μήκος σχεδόν 4,71 μέτρα και μεταξόνιο 2.888 χλμστ. Στην GLC-Class L, το μήκος της είναι σχεδόν 4,83 μέτρα (κατά περίπου 12 εκατοστά μεγαλύτερο) και το μεταξόνιο φτάνει τα 2.977 χλμστ., δηλαδή είναι κατά 89 χλμστ. μακρύτερο.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα επιπλέον σχεδόν εννέα εκατοστά αυξημένου μεταξονίου είναι προς πλεονέκτημα των πίσω επιβατών, οι οποίοι έχουν και μεγαλύτερο ωφέλιμο ύψος, εκτός από το μήκος για τα πόδια τους.

Η GLC-Class L διατίθεται και σε επταθέσια εκδοχή, με τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς να χωνεύονται στο πάτωμα του χώρου αποσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών.

Advertisement

Το μοντέλο πωλείται στη Κίνα μόνο με βενζινοκινητήρα. Τον δίλιτρο που αποδίδει 204 ίππους και έναν επίσης ίδιας χωρητικότητας ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 258 ίππους.

Τέλος, η βασική τιμή πώλησης της πενταθέσιας επιμηκυσμένης έκδοσης του μοντέλου στο ασιατικό κράτος ξεκινά από τα 427.800 γουάν (περίπου 56.250 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η βασική τιμή για την επταθέσια εκδοχή της είναι κατά περίπου 1.350 ευρώ ακριβότερη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC
Η Mercedes γιορτάζει μισό εκατομμύριο G-Class (+video)
Απίστευτο: Με 348 χλμ/ώρα και το νόμισμα σταθερό (+video)