Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes EQE απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes EQE απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes EQE απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan το οποίο ζυγίζει περισσότερο από δύο τόνους στο τεστ αποφυγής ταράνδου; Τι γίνεται όταν αυτό δεν είναι άλλο από τη Mercedes-EQ EQE;

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία αξιολόγησης των αυτοκινήτων περιλαμβάνει και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα και σε αυτή περιλαμβάνεται και το περίφημο «τεστ ταράνδου». Η Mercedes-EQ EQE δεν ήταν δυνατόν να λείψει από αυτή, φυσικά, καθώς είναι ο αντιπροσωπευτικότερος εκπρόσωπος της πολυτελούς κατηγορίας με αυτή την τεχνολογία.

Οι συνάδελφοι της ισπανικής αυτοκινητικής ιστοσελίδας km77.com επέλεξαν την EQE 350+ για να διενεργήσουν το τεστ αποφυγής ταράνδου. Το αυτοκίνητο ζυγίζει τουλάχιστον 2.280 κιλά, χωρίς οδηγό και αποσκευές, έχει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 292 ίππους και μέγιστη ροπή 565 Nm και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Ο συνδυασμός των παραπάνω δεδομένων συνιστά μια συνθήκη η οποία ενδεχομένως να δημιουργήσει δυσκολίες στον οδηγό για την αντιμετώπιση μιας απρόβλεπτης κατάστασης στον δρόμο, όπου θα χρειαστεί να αλλάξει απότομα την πορεία τού οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Αυτό προσπάθησαν να ανακαλύψουν οι Ισπανοί συνάδελφοι πραγματοποιώντας την τυποποιημένη δοκιμασία. Η EQE 350+ που είχαν στη διάθεσή τους διέθετε την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πνευματική ανάρτηση και μεταβλητής σκληρότητας αμορτισέρ (προαιρετικός εξοπλισμός) και ελαστικά Pirelli P Zero διάστασης 255/40 R20 τα οποία έχουν εξελιχθεί από την ιταλική εταιρεία για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η EQE 350+ τα κατάφερε πολύ καλά στη διαδικασία τού σλάλομ, όπως μπορούμε να δούμε στο σχετικό βίντεο. Ωστόσο, σε αυτή της «αποφυγής ταράνδου» χρειάστηκαν περισσότερες προσπάθειες μέχρι να καταφέρουν οι δοκιμαστές να επιτύχουν μια αλάνθαστη προσπάθεια, όπως φαίνεται σε αυτό.

Advertisement

Οι συνάδελφοι εξηγούν ότι έπρεπε να συνηθίσουν τις αντιδράσεις του οχήματος το οποίο υπέστρεφε έντονα όταν η ταχύτητα εισόδου στην οριοθετημένη διαδρομή εναλλαγής κατεύθυνσης ήταν κοντά ή πάνω από την προβλεπόμενη (σημ.: τουλάχιστον 77 χλμ./ώρα).

Advertisement

Τελικά, όταν έμαθαν τις αντιδράσεις τής Mercedes-EQ πραγματοποίησαν ένα επιτυχημένο πέρασμα με ταχύτητα εσόδου τα 74 χλμ./ώρα. Πάντως, στο τέλος της διαδικασίας παραδέχτηκαν την ικανότητα της EQE 350+ να αλλάζει την κατεύθυνσή της -παρά το σχετικά μεγάλο βάρος της-, ενώ σχολίασαν θετικά και τον τρόπο λειτουργίας τόσο του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας όσο και αυτού της πρόσφυσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQE 350+
Ετοιμάζει mini G-Class η Mercedes;
Το ταμπλό-οθόνη της Mercedes και στα μικρότερα μοντέλα