Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Taycan Cross Turismo: Πανίσχυρη αλλά και πρακτική (video)

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Taycan Cross Turismo: Πανίσχυρη αλλά και πρακτική (video)

ΝΕΑ

Porsche Taycan Cross Turismo: Πανίσχυρη αλλά και πρακτική (video)

ΝΕΑ

Η shooting brake εκδοχή της Taycan φέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και βάζει στο… παιχνίδι την πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Τον… χορό των ηλεκτρικών shooting brake έσυρε η Porsche, μέσω της παρουσίασης της crossover εκδοχής της Taycan.

O λόγος για την Taycan Cross Turismo, ένα μοντέλο που διατηρεί το ταλέντο του ηλεκτρικού 4θυρου σεντάν στο πεδίο των επιδόσεων και ταυτόχρονα «σερβίρει» επιπλέον δόσεις πρακτικότητας και off-road διάθεσης.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, έχοντας ως προτεραιότητα την παροχή υψηλών επιπέδων άνεσης. Ως εκ τούτου, όσοι κάθονται στη… γαλαρία απολαμβάνουν 36 χλστ. επιπλέον χώρο, ενώ η χωρητικότητα του πορτ- παγκάζ μπορεί να εκτοξευθεί στα 1.200 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά το μηχανικό σκέλος, στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση Taycan Turbo S Cross Turismo, η οποία αποδίδει 625 ίππους και επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία της (βάσει WLTP) κυμαίνεται μεταξύ 388 – 419 χλμ.

Στη βάση της γκάμας συναντάμε την Taycan 4 Cross Turismo των 380 ps, η οποία ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 sec, η τελική αποτυπώνεται σε 220 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να διανύσει έως και 456 χλμ. με μία φόρτιση.

Advertisement

Σημειώνεται πως τα μοντέλα βασίζονται σε ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο πλαίσιο, ενώ ενσωματώνουν προηγμένη τετρακίνηση και ρυθμιζόμενη αερανάρτηση.

Advertisement

Επίσης, προσφέρεται το πακέτο Off-Road , το οποίο ενισχύει τον off-road χαρακτήρα του μοντέλου αυξάνοντας την απόστασή του από το έδαφος έως και 30 χλστ. Σύμμαχο, τέλος, στις εκτός δρόμους εξορμήσεις συνιστά και το πρόγραμμα οδήγησης  «Gravel Mode» .

Αυτή είναι η νέα Porsche Taycan Cross Turismo

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Εμπνευσμένος από την 911 GT3 ο νέος χρονογράφος της Porsche
Μια συνηθισμένη μέρα με την Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport (video)
Η VW εξετάζει την εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο