Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Porsche Taycan Cross Turismo: Επίσημη παρουσίαση

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche Taycan Cross Turismo: Επίσημη παρουσίαση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Porsche Taycan Cross Turismo: Επίσημη παρουσίαση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ηλεκτρικό κεφάλαιο της Porsche που άνοιξε με την Taycan, συνεχίζεται με την Taycan Cross Turismo, την crossover εκδοχή του αμαξώματος που παντρεύει την station-wagon με την shooting-brake λογική. Μετά τις φωτογραφίες δοκιμών σε χιόνι αλλά και έρημο, τα test για το set up στο Nurburgring, ήρθε η ώρα για την επίσημη παρουσίαση της συνέχειας των ηλεκτρικών Porsche.

Advertisement
Advertisement

Μην περιμένετε κάτι απόλυτα νέο. Η Taycan Cross Turismo είναι ένα νέο παράγωγο της Sedan Taycan με όλες τις δυνατότητες της, όπως επιδόσεις και sport οδική συμπεριφορά. Η Porsche την χαρακτηρίζει πρακτική, λειτουργική και ακριβής σαν Ελβετικό σουγιά Βέβαια αποτελεί και μία… άσκηση πρακτικότητας και λειτουργικότητας για τους σχεδιαστές της Porsche. Το νέο μοντέλο διατηρεί το πλαίσιο με τετρακίνηση και την ανάρτηση αέρα, που είναι ρυθμιζόμενη στο ύψος. Υπάρχει επίσης σημαντικά περισσότερος χώρος για τους πίσω επιβάτες και υπάρχει σημαντική χωρητικότητα φόρτωσης μέσω της μεγάλης πίσω πόρτας. Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στο εσωτερικό του οχήματος. Ιδίως ο εσωτερικός της χώρος, έχει βελτιστοποιηθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Για την δημιουργία της χρειάστηκαν μόνο 650 ώρες σχεδίασης, ηλεκτρονικής και συντονισμού και 1.500 ώρες στο εργαστήριο για να ολοκληρωθεί. Τριάντα έξι χιλιοστά περισσότερος χώρος για επιβάτες στα πίσω καθίσματα και χωρητικότητα φόρτωσης άνω των 1.200 λίτρων, και μία μεγάλη πίσω πόρτα στο πίσω μέρος, καθιστούν το Cross Turismo ένα πραγματικό all-rounder.

«Το 2019, στείλαμε ένα βασικό μήνυμα με το ντεμπούτο του πρώτου ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου μας», δήλωσε ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG, στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου, ακόμη πιο ευέλικτου παραγώγου. «Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως πρωτοπόρους της βιώσιμης κινητικότητας: έως το 2025, τα μισά από τα νέα οχήματα που θα παραδώσουμε θα έχουν ηλεκτροκίνηση».

Advertisement
Advertisement

Η σειρά Full Cross Turismo από την αρχή

Τέσσερα μοντέλα  Taycan Cross Turismo είναι άμεσα διαθέσιμα. Το Performance Battery Plus, το οποίο έχει συνολική χωρητικότητα 93,4 kWh, είναι το στάνταρ. Η γκάμα μοντέλων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Το Taycan 4 Cross Turismo με 280 kW (380 PS, επιτάχυνση 0-100 km / h σε 5,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 220 km / h, και αυτονομία (WLTP) 389 – 456 km
  • Το Taycan 4S Cross Turismo με 360 kW (490 PS, 0-100 km / h σε 4,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 240 km / h, αυτονομία (WLTP) 388 – 452 km
  • Το Taycan Turbo Cross Turismo με 460 kW (625 PS, 0-100 km / h σε 3,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 km / h, αυτονομία (WLTP) 395 – 452 km
  • Το Taycan Turbo S Cross Turismo με 460 kW (625 PS, 0-100 km / h σε 2,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 km / h, αυτονομία (WLTP) 388 – 419 km.

 Τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν πλαίσιο υψηλής τεχνολογίας με τετρακίνηση και ρυθμιζόμενη  ανάρτηση αέρα. Το προαιρετικό πακέτο Off-Road αυξάνει την απόσταση από το έδαφος έως και 30 mm. Αυτό σημαίνει ότι το Cross Turismo μπορεί επίσης να οδηγηθεί εκτός δρόμου. Το στάνταρ πρόγραμμα οδήγησης «Gravel Mode» βελτιώνει την καταλληλότητα του νέου μοντέλου για οδήγηση σε δύσκολους δρόμους.

Advertisement

Όσον αφορά την εμφάνιση, η Taycan Cross Turismo ακολουθεί στενά το concept Mission E Cross Turismo που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018. Η σιλουέτα της ορίζεται από τη σπορ γραμμή οροφής που κλίνει προς τα κάτω προς τα πίσω – που ονομάζεται “flyline” από τους σχεδιαστές της Porsche. Στοιχεία σχεδιασμού από εκτός δρόμου οχήματα περιλαμβάνουν τις αψίδες τροχών και τις μοναδικές μπροστινές και πίσω ποδιές. Ως μέρος του πακέτου Off-Road Design, η Cross Turismo διαθέτει ειδικά πτερύγια στις γωνίες των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων. Αυτά δημιουργούν ένα εντυπωσιακό εξωτερικό χαρακτηριστικό, καθώς και προστασία από πέτρες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

H νέα Porsche Taycan Cross Turismo στον δρόμο (video)

Πρώτο επίσημο βίντεο για την Porsche Taycan Cross Turismo

Advertisement

Η Porsche Taycan Cross Turismo χωρίς καμουφλάζ