Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Lamborghini;

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η Lamborghini;

ΝΕΑ

Πωλείται η Lamborghini;

ΝΕΑ

Το γκρουπ Volkswagen δέχθηκε μια γενναία πρόταση πώλησης της Lamborghini από έναν επενδυτικό όμιλο.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες για την πώληση της Lamborghini ακούγονται εδώ και αρκετά χρόνια. Πέρυσι υπήρχε η πληροφορία πως ο όμιλος της Volkswagen εξετάζει την δημιουργία ενός νέου σχήματος με τις ιταλικές εταιρείες του γκρουπ (Lamborghini, Ducati και Italdesign) και την είσοδό του στο χρηματιστήριο της Ιταλίας, ενώ τώρα υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση της ιστορικής εταιρείας της Sant’ Agata Bolognese.

H πρόταση προέρχεται από τον επενδυτικό όμιλο Quantum Group AG, που είναι εταιρεία holding με έδρα τη Ζυρίχη, εκπροσωπείται στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον Rea Stark και ενδέχεται να έχεις δεσμούς με την οικογένεια του πρώην ισχυρού άντρα του ομίλου Volkswagen Ferdinand Piech.

Advertisement
Advertisement

Αυτό γιατί ο Rea Stark είναι μαζί με το γιό του τελευταίου Anton Piech συνιδρυτής της Piech Automotive που στην τελευταία έκθεση της Γενεύης που διοργανώθηκε, αυτή του 2019, είχε παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν επιβεβαιώνεται κάποια εμπλοκή του γόνου Piech, αλλά αυτό δεν εμποδίζει να εξυφαίνονται σενάρια, ενώ η πρόταση εξαγοράς των 7,5 δις δεν αφορά μόνο την επωνυμία Lamborghini αλλά και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ιταλία καθώς και όλες τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Επίσης περιλαμβάνει και ένα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Audi, κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται η ιταλική εταιρεία, προκειμένου τα τρέχοντα μοντέλα της Lamborghini να μπορούν να συνεχίσουν να παράγονται. Η συνεργασία αυτή θα αφορά και ηλεκτρική τεχνολογία.

Advertisement

O όμιλος Volkswagen απέκτησε τη Lamborghini το 1998 έναντι μόλις 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι τότε η ιταλική εταιρεία είχε αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες και αντιμετώπιζε συνεχώς οικονομικά ζητήματα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά της Audi δήλωσε πως η Lamborghini δεν είναι προς πώληση, αλλά από την άλλη το ύψος της προσφοράς είναι ιδιαίτερα υψηλό…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (video)
H Lamborghini Aventador SVJ στην Αθήνα
H νέα Lamborghini του Paulo Dybala της Juventus (+video)