Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (video)

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (video)

ΝΕΑ

Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (video)

ΝΕΑ

Το «θηρίο» της ιταλικής εταιρείας ξεχωρίζει για τα δυναμικά του συστήματα, την επιθετική του εμφάνιση και την ψηφιοποίησή του.

Advertisement
Advertisement

«Η Lamborghini Huracan EVO δημιουργήθηκε προκειμένου να απλοποιήσει την εμπειρία οδήγησης», αναφέρει η ιταλική πολυτελής μάρκα σε βίντεο που δημοσίευσε στο Youtube με πρωταγωνιστή το «θηρίο» της.

Τα λόγια, ωστόσο, της Lamborghini αποτυπώνουν μόνο τη μισή αλήθεια. Διότι η Huracan EVO αποτελεί ένα υπερ-σύγχρονο «όπλο» που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V10 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 5,2 λίτρων, βελτιστοποιημένος ενδελεχώς προκειμένου να παράγει περισσότερη ισχύ, αλλά και πιο «καθηλωτικό» ήχο.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, αποδίδονται 630 ps στις 8.000 σ.α.λ. και 600 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ., με την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση να «έρχεται» σε 2,9 sec και η τελική να αντιστοιχεί στα 325 χλμ./ώρα.

Το μοντέλο ζυγίζει 1.422 κιλά, ενσωματώνει τετραδιεύθυνση, ενεργητική ανάρτηση με μεταβαλλόμενη κίνηση των αμορτισέρ, ενώ το σύστημα τετρακίνησης είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να μπορεί να στείλει την ισχύ, εφόσον απαιτηθεί, αποκλειστικά σε έναν τροχό.

Advertisement

Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει, μεταξύ άλλων, ο «άγριος» προφυλακτήρας, με έμφαση στην αεροδυναμική βελτιστοποίηση, στα πλευρά συναντώνται ζάντες των 20 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει άλλος ένας «επιθετικός» προφυλακτήρας όπως και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement

Όμορφη εικόνα συναντάται και στο εσωτερικό, το οποίο έχει ψηφιοποιηθεί, χάρη στην έλευση μιας κεντρικής οθόνης αφής των 8,4 ιντσών μέσω της οποίας ρυθμίζεται η πλειονότητα των λειτουργιών (π.χ. τα καθίσματα και το σύστημα κλιματισμού).

Πώς είναι, όμως, η συμβίωση με την Lamborghini Huracan EVO; Η απάντηση δίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ηλεκτρική Lamborghini από το μέλλον
Lamborghini Urus: Θηρίο παντός εδάφους (video)
Στην Ελλάδα η Lamborghini των 3 εκατομμυρίων ευρώ