Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Koenigsegg Regera

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Koenigsegg Regera

ΝΕΑ

Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Koenigsegg Regera

ΝΕΑ

Οι συλλέκτες, αλλά και όποιος φίλος των hypercars έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να αποκτήσουν ένα από τα συνολικά 85 Regera οι οποίες κατασκευάστηκαν.

Advertisement
Advertisement

Η Koenigsegg παρουσίασε το Regera το 2015 και η παραγωγή της σταμάτησε πέρυσι (2022). Το hypercar μοντέλο της σουηδικής εταιρείας διαθέτει το υβριδικό σύστημα το οποίο αποτελείται από τον πεντάλιτρο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα.

Η συνολική συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος έφτανε τους 1.822 ίππους. Το γεγονός αυτό έκανε το Regera να χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως «megacar», καθώς η ισχύς του ξεπερνούσε το ένα μεγαβάτ.

Η Koenigsegg είχε προγραμματίσει να κατασκευάσει 80 μονάδες του μοντέλου, όμως η συνολική παραγωγή του έφτασε τις 85. Ένα από αυτά είναι προς πώληση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περιμένει τον νέο ιδιοκτήτη του.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Karabakh Motors, μιας αντιπροσωπείας hypercars και πολυτελών αυτοκινήτων η οποία βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, η τιμή που ζητά για το Regera είναι 13.800.000 ντιρχάμ (περίπου 3.574.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο το Regera επανέκτησε το ρεκόρ στη διαδικασία 0-400-0 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η προσπάθεια σταμάτησε το χρονόμετρο στα 28,81 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το megacar της Koenigsegg είχε το ρεκόρ στη συγκριμένη διαδικασία μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Rimac Nevera ήταν αυτό που σημείωσε χρόνο 29,93 δευτερόλεπτα. Όμως, λίγες ημέρες αργότερα από το γεγονός, οι άνθρωποι της Koenigsegg απάντησαν, καταρρίπτοντας και πάλι το ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δε φαντάζεστε πόσο έχουν τα έξτρα σε αυτό το Koenigsegg
Πλάνα που κόβουν την ανάσα μέσα από το Koenigsegg Jesko (+video)
Πως βλέπει ο Koenigsegg την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση; (+video)