Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ουκρανία: Οι εταιρείες ψάχνουν να καλύψουν παραγωγές

Ελλάδα 1:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ουκρανία: Οι εταιρείες ψάχνουν να καλύψουν παραγωγές

ΝΕΑ

Ουκρανία: Οι εταιρείες ψάχνουν να καλύψουν παραγωγές

ΝΕΑ

Πολλές εταιρείες που πλήττονται ήδη από την εισβολή στην Ουκρανία δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή ανταλλακτικών αλλά και δεκάδων υλικών που θεωρούνται απαραίτητα για την παραγωγή αυτοκινήτων περνά από την Ουκρανία και βρίσκεται σε μία καταστροφική στάση μέχρι νεοτέρας.

Αυτό είναι κάτι που οι μεγάλες εταιρείες φιλοδοξούν να προλάβουν πριν μπουν σε βαθειά κρίση ελλείψεων που βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό θα συμβεί δημιουργώντας νέες γραμμές παραγωγής σε χώρες που βρίσκονται εκτός κινδύνου και μπορούν να ανταπεξέλθουν όπως η Ρουμανία, η Σερβία ή Τυνησία.

Advertisement
Advertisement

Εταιρείες που παράγουν βασικά υλικά όπως καλώδια κλπ είναι οι Fujikura και Nexans, οι όποιες πλήττονται σημαντικά χωρίς να έχουν εναλλακτικά εργοστάσια σε άλλες χώρες. Η εισβολή αγγίζει φυσικά και τις  Kromberg & Schubert, την ιαπωνική Yazaki και τη Leoni που όμως έχουν και άλλα εργοστάσια αποφεύγοντας έτσι να σταματήσουν εντελώς τις εργασίες τους.

Σαφώς και τα νέα εργοστάσια δεν μπορούν να λειτουργήσουν από τη μία στιγμή στην άλλη σε νέες χώρες, με τις καθυστερήσεις να είναι αναπόφευκτες και τις οικονομικές ζημιές του πολέμου να είναι τεράστιες για όλους. Η μετεγκατάσταση πάντως για πολλές εταιρείες είναι μία λύση έστω και δευτερεύουσα και δείχνει κατά κάποιο τρόπο πως η ένταση στο Ρωσοουκρανικό μέτωπο δεν θα τελειώσει σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια άρματα βλέπουμε στον πόλεμο της Ουκρανίας; (+video)
Η εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να προκαλέσει νέες ελλείψεις
Ουκρανία: Η μάχη των πινακίδων κυκλοφορίας