Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Musk παίρνει το μέρος του Putin για την Ουκρανία

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Musk παίρνει το μέρος του Putin για την Ουκρανία

ΝΕΑ

O Musk παίρνει το μέρος του Putin για την Ουκρανία

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla φαίνεται ότι έχει πάρει αρκετό αέρα ώστε να θεωρεί ότι μπορεί να παίξει και ρόλο στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Tesla και της Space X, φαίνεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερες βλέψεις για τον εαυτό του πέρα από τον ρόλο του πιο επιτυχημένου επιχειρηματία του πλανήτη.

Οι βλέψεις αυτές τον φέρνουν να σχολιάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από το αγαπημένο του Twitter. Σε ανάρτηση που έκανε ο ίδιος, πρότεινε να ξαναγίνουν τα δημοψηφίσματα που έγιναν σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, με ανεξάρτητους παρατηρητές του ΟΗΕ, και αν ο λαός αποφασίσει, να προσαρτηθούν με την Ρωσία.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά “Η Ρωσία αποχωρεί αν αυτή είναι η βούληση του λαού”. Ο Musk πρότεινε επίσης η Κριμαία να αναγνωριστεί ως τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να διασφαλιστεί η υδροδότηση της Κριμαίας και η Ουκρανία να “ουδετεροποιηθεί”.

Advertisement
Advertisement

Μέσα από το μήνυμά του ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν την συγκεκριμένη πρόταση με “ναι” ή “όχι”.


Μάλιστα δεν έμεινε σε αυτό το αρχικό μήνυμα και επανήλθε λίγο αργότερα με νέες “προτάσεις”. Πρότεινε μία δεύτερη δημοσκόπηση για το αν πρέπει να ισχύσει η βούληση των κατοίκων του Ντονμπάς και της Κριμαίας να ανήκουν στην Ρωσία ή την Ουκρανία.

Ο Musk επισημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν αυτό που προτείνει είναι δημοφιλές αλλά τον ενδιαφέρει αν “εκατομμύρια άνθρωποι πεθάνουν άσκοπα για ένα ουσιαστικά ίδιο αποτέλεσμα”.

Advertisement

Και κλείνει γράφοντας παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος του Πούτιν, γράφοντας χαρακτηριστικά “Η Ρωσία έχει τριπλάσιο πληθυσμό από την Ουκρανία, επομένως η νίκη της Ουκρανίας είναι απίθανη σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Εάν νοιάζεστε για τον λαό της Ουκρανίας, επιδώξτε την ειρήνη” λέει ο Μusk.


Όπως ήταν φυσικό, αυτές οι “παρεμβάσεις” του Musk ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από την απέναντι πλευρά, με δεκάδες αναρτήσεις που βρήκαν τις προτάσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου εντελώς απαράδεκτες.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έγραψε σε δική του ανάρτηση και σε ένα δημοψήφισμα στο Twitter: «Ποιος Elon Musk σας αρέσει περισσότερο;» προσφέροντας δύο επιλογές: εκείνος που υποστηρίζει την Ουκρανία ή εκείνος που υποστηρίζει τη Ρωσία;

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας έγραψε “Αγαπητέ Elon Musk, όταν κάποιος προσπαθεί να κλέψει τους τροχούς ενός Tesla δεν γίνεται νόμιμος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή των τροχών, ακόμη και αν ισχυρίζονται ότι εκείνα ψήφισαν υπέρ”.


Πολύ πιο οργισμένη ήταν η αντίδραση του απερχόμενου πρέσβη της Ουκρανίας στην Γερμανία Αντρέι Μέλνικ ο οποίος έγραψε στο twitter “Άντε γ****σου, αυτή είναι η πολύ διπλωματική απάντησή μου προς εσένα Elon Musk“.


Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και θρύλος του σκάκι Γκάρι Κασπάροφ του έγραψε “Πρόκειται για ηθική βλακεία, επανάληψη της προπαγάνδας του Κρεμλίνου, προδοσία του ουκρανικού θάρρους και θυσίας, και χρειάζεται λίγα λεπτά περιήγησης στην Κριμαία στη Wikipedia για την τρέχουσα φρικτή πραγματικότητα του αιματηρού πολέμου του Πούτιν”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Musk συνεχίζει να προκαλεί και να δημιουργεί θόρυβο γύρω από το όνομά του, για κάθε μεγάλο θέμα που απασχολεί τον πλανήτη. Επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι αργά αλλά σταθερά χτίζει το προφίλ μίας ηγετικής φυσιογνωμίας και πέρα από τους χώρους της επιχειρηματικότητας, με βλέψεις και προς τον Λευκό Οίκο.

Ας ελπίσουμε όχι με αυτά τα μυαλά και την ελαφρότητα την οποία δείχνει σε κάθε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του ο Elon Musk
Τρολάρει ο Musk: «Χρειαζόμαστε ακόμα το πετρέλαιο»!
O Elon Musk τρολάρει για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ